vrijdag 29 november 2013

Pooja het olifantenmeisje - P. Marske

Pooja, het olifantenmeisje is een kleurrijk fotoboek. Het is het verhaal van de kleine blonde Pooja, die de ene helft van het jaar in Hamburg woont en daar naar school gaat, en de andere helft van het jaar met haar ouders in India woont. Daar leeft zij in de buurt van een nationaal park, waar olifanten in de vrije natuur leven. Het inmiddels achtjarige 'Mowgli-meisje' is zo vertrouwd met de reusachtige dieren dat zij met hen baadt en speelt en zich zelfs laat kietelen door hun slurf.

Dit uitzonderlijke verhaal hebben de ouders van Pooja vastgelegd in prachtige en levensechte beelden. Het is een ontroerende documentaire geworden over een meisje en haar sprookjesachtige leven in het oerwoud; rijk en inspirerend, een parabel over het verlangen naar een vrij leven.
Een kleurrijk boek dat jong en oud zal vertederen!Recensie(s)
NBD|Biblion recensie:Dit fotoboek vertelt het bijzondere verhaal van Pooja, een 6-jarig Duits meisje dat elke winter in India woont, in de buurt van het Mudumalai National Park. In de jungle leert ze het olifantenleven kennen en samen met de Indiase spoorzoeker Subbu bezoekt zij ook de tempelolifanten die in het park op vakantie komen. Ze volgt haar lievelingsolifant terug naar de tempel en bezoekt een olifantenweeshuis in Sri Lanka. Haar ouders (beiden journalist) hebben, met het doel om Pooja's wens om ooit een bejaardentehuis voor olifanten op te richten een impuls te geven, in dit fotoboek Pooja's belevenissen vastgelegd. De schitterende (ook vele paginagrote) kleurenfoto's zijn voorzien van begeleidende tekst (soms vrij volwassen taalgebruik) waarin Pooja's avonturen (in ik-vorm) en ook achtergrondinformatie over de olifanten in India, te vinden zijn. Een indrukwekkend fotoboek dat op een vrolijke, vertederende en soms pijnlijke manier duidelijk maakt dat Pooja's droom echt belangrijk is. Voor olifantenliefhebbers en lezers die dit unieke verhaal van dit jonge meisje niet willen missen. Geschikt (de tekst) vanaf ca. 9 jaar. Knalroze omslag met kleurenfoto's van Pooja.

(NBD|Biblion recensie, Jacolien Zwart)

http://www.hindu.com/2008/02/25/stories/2008022556580400.htm

http://www.bol.com/nl/p/boeken/pooja-het-olifantenmeisje/1001004004726885/index.html

Geen opmerkingen :

Een reactie posten