donderdag 28 november 2013

Reis om de wereld in 80 klikken - Marc Buma (Boek)

Beschrijving
Dankzij programma’s als Google Maps en Google Earth hebben we de aarde nog nooit zo gedetailleerd kunnen bekijken als nu. Maar het blijft niet bij kijken naar mooie plaatjes – door het koppelen van satellietfotografie aan internet, gps en bestanden uit je eigen archief zijn de mogelijkheden ongekend.

Dit boek bestaat uit 80 klikken waarmee je met behulp van Google Earth en Google Maps buitengewoon fascinerende plaatsen op aarde bezoekt en het leert je tegelijkertijd hoe je deze programma’'s kunt gebruiken.

Ook is het mogelijk zelf gegevens toe te voegen aan Google Earth, zoals foto’s, video’s en gps-paden van tochten die je hebt gemaakt. Je reis eindigt echter niet op aarde. Met Google Sky verander je het perspectief en heb je ineens uitzicht op het heelal; de sterren waren nog nooit zo dichtbij…

Primeur: voor de eerste keer ooit wordt op het omslag van een boek gebruik gemaakt van ‘augmented reality’ – een techniek waarmee de realiteit met 3D-beelden wordt verrijkt. Surf naar http://www.80klikken.nl/webcam, houd de achterkant van het boek voor je beeldscherm en je krijgt een 3D-weergave te zien die meedraait met jouw beweging! Met grote regelmaat zal de auteur het 3D-object veranderen, zodat steeds weer iets nieuws te zien is.

http://www.awbruna.nl/lev/educatief/volwassenen/article11998.ece/Reis+om+de+wereld+in+80+klikken.%0AHerziene+editie

http://www.80klikken.nl/site/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten