maandag 25 november 2013

Snijbiet en zoete aardappel frittata (Kopie)

*****
250 gram snijbiet, gewassen en kleingesneden
2 medium zoete aardappels, geschild en in blokjes
50 gram belegen geitenkaas, geraspt
1 teen knoflook, gesnipperd
4 eieren, losgeklopt
olijfolie
peper en zout

Stoof de snijbiet met aanhangend water in een flinke pan tot deze zacht en geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet.
Bak de aardappelblokjes in een eetlepel olijfolie goudbruin en gaar. Blijf erbij, zoete aardappel verbrandt snel. Doe op het eind de knoflook erbij en bak die nog een minuutje mee.
Schep snijbiet, aardappel, geitenkaas en ruim peper en zout door de eieren. Verhit een eetlepel olie in een pan (bij voorkeur met antiaanbaklaag, dat werkt voor omeletten en dergelijke toch het beste vind ik) en giet het eimengsel erin. Bak op matig vuur een minuut of 5, keer de omelet dan om (met behulp van een groot bord) en bak de andere kant nog een paar minuten.

Warm, op kamertemperatuur en koud even lekker.

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen