maandag 25 november 2013

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen (Kopie)

*****
paksoi leent zich prima om eens lekker gek te doen. Hier een stamppotje met garnalen. De ketjap geeft er een lekker oosters accent aan en met seroendeng krijgt het gerechtje een lekker bite.

•1 struik paksoi in reepjes
•± 500 gram geschilde aardappelen
•150 gram Hollandse garnalen
•150 gram varkensfilet, in blokjes
•2 geperste teentjes knoflook
•olijfolie
•ketjap manis
•seroendeng naar smaak
•Peper, zout

Kook de aardappelen. Roerbak het varkensfilet met de knoflook en de olijfolie ± 5 minuten in een wok. Voeg de paksoi toe en bak die ± 3 minuten mee.
Roer naar smaak ketjap door het vlees-paksoimengsel en warm nog even goed door. Voeg de garnalen toe en roer alles even door. Maak de aardappelen fijn en roer ze erdoor. Serveer met seroendeng.

http://www.lekkertafelen.nl/recepten/stamppot-van-paksoi-met-hollandse-garnalen/

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen