maandag 25 november 2013

Tips om Surinaamse gerechten (naar eigen smaak) milder te maken: (Kopie)

*****
Vind je Surinaamse gerechten pittig, dan kan je die op één van onderstaande manieren milder maken:
1. Wokgerechten:
Voeg room, kokosmelk, gebakken uien of tomatenpuree of verse tomaat naar smaak toe.
2. In Nasi en Bami:
Voeg per portie van 4 personen 2 theelepels tomatenpuree en/of een handvol gebakken uien toe; of voeg 1 eetlepel minder van de roerbakmix toe.
3. Bij alle gerechten:
Gebruik als bijgerecht o.a. Zuurgoed Trafasie (Surinaams tafelzuur), Gebakken Banaan, Pinda-Satésaus Trafasie, tomaat (in plakjes gesneden), komkommer.

Op deze manier verkrijgt het Surinaams gerecht een mildere en uitgebalanceerde smaak.

Voor een pittiger smaak:
Voor een pittiger smaak van je Surinaamse gerechten, voeg 1/2 - 1 Madam Jeanette peper toe.

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen