donderdag 28 november 2013

Vers op je bord - (Boek)



de lekkerste recepten met groente en fruit
Het eten van groente en fruit is gezond en vooral ook lekker. Vers op je bord is het perfecte boek voor mensen die verse groeten en fruit kopen. Hoe kies je de beste soorten, hoe bewaar je het en hoe bereid je het? Waar moet je bijvoorbeeld op letten als je een ananas koopt? Hoe maak je pastinaak klaar? Welke aardappelsoort is het geschiktst om te bakken en hoe kun je tomaten het best bewaren? De antwoorden op dezen en andere vragen vind je in dit boek, samen met heel veel overheerlijke recepten. Vers op je bord maakt het wel heel gemakkelijk om te genieten van het beste wat het seizoen je te bieden heeft.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Biologische groenten en fruit staan volop in de belangstelling, net als eten volgens de seizoenen. Daar speelt dit aantrekkelijk uitgegeven boek op in met veel productinformatie en recepten. Eerst komt fruit aan de orde: citrusvuchten, hard fruit, zacht fruit, steenvruchten en tropisch fruit en dan groenten met eerst een aantal wintergroenten, dan leden van de uienfamilie, koolsoorten, saladegroenten, peulvruchten en zaadgroenten. Bij elke soort korte informatie, tips voor inkopen en bewaren, algemene bereidingswijze, gevolgd door recepten. De indeling van groenten in soorten is nogal vrijblijvend, ook is niet alle informatie correct. Veel van de informatie en recepten uit dit boek staat in het in 2007 verschenen boek van Lisanne Kitchen 'Vers van het land: genieten van seizoensproducten'*, vaak in dezelfde volgorde en met dezelfde foto's. Maar ook uit andere kookboeken van de auteur bij deze uitgever werd gebloemleesd. Zo krijgt het begrip 'vers' wel een andere betekenis. Duidelijke tekst in twee kolommen in een dunne, schreefloze letter. Met register.

(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/vers-op-je-bord/1001004008250541/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten