kookboek van de Amsterdamse huishoudschool
Het honderdjarig jubileum wordt gevierd met een geheel herziene editie van Wannée Kookboek van de Amsterdamse huishoudschool. Voor deze gelegenheid heeft culinair journaliste Anne Scheepmaker de recente innovaties in de Nederlandse keuken onderzocht, en ook is er meer aandacht voor productinformatie en streekgerechten. Uitgebreid wordt stilgestaan bij het belang van dit befaamde boek voor de Nederlandse kookgeschiedenis.
Sociologe en historica Anneke van Otterloo schreef een inleiding waarin de toenmalige rol van de huishoudschool belicht wordt, net als de ontwikkeling die de Nederlandse keuken de afgelopen honderd jaar heeft doorgemaakt. Maar alle feestelijke extra's daargelaten, blijft het basiskookboek Wannée natuurlijk gewoon het betrouwbare kookhandboek dat het al een eeuw lang is!
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/wannee/1001004010181111/index.html#product_description
Natuur, sparen, lifestyle, mode, reizen en koken. Nature, frugal lifing, lifestyle, fashion, traveling and cooking.
donderdag 28 november 2013
Wannee - C.J. Wannee
Labels:
Anne Scheepmaker
,
Anneke van Otterloo
,
Huishoudschool
,
Wannée Kookboek
Abonneren op:
Reacties posten
(
Atom
)
Geen opmerkingen :
Een reactie posten