zaterdag 23 november 2013

Zo houd je je Huis Koel: 5 Tips! (Overig)

 *****
Op deze zomerse warme dagen wil je natuurlijk dat je huis binnen en vooral ‘s avonds je slaapkamer nog lekker koel is. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis koel wordt en blijft? Wij geven je een aantal handige tips om hier voor te zorgen!
•Zet ‘s ochtends direct nadat je wakker bent geworden (voor een uur of 9) alle ramen en eventueel deuren maximaal een uur tegen over elkaar open in je huis. Op deze manier ontstaat er een lekkere frisse wind door je huis (tocht). Zorg er daarna voor dat de ramen en deuren daarna de hele dag zo dicht mogelijk blijven. Doe vervolgens de gordijnen en luxaflex dicht aan de kant waar de zon staat. Hierdoor houd je de warmte grotendeels buiten en zal het een stuk aangenamer zijn in huis.
•Probeer warme (gloei)lampen, kaarsen en andere lampen die warmte afgeven zo veel mogelijk te mijden. Als je buiten zit kan het uiteraard niet veel kwaad als je een paar kaarsen aan hebt gezet, maar binnen kunnen die paar kaarsen en lampen voor best wat (extra) warmte zorgen.
•Maak je niet te druk. Werk je thuis met een schoonmaakrooster en is het vandaag weer tijd om te gaan stofzuigen… Pak die stofzuiger lekker op een wat minder warme dag en doe vooral rustig aan. De warmte die uit zo’n apparaat komt is ook niet bepaald koel.
•Vermijd het kookfornuis. Maak in plaats van een warme maaltijd vandaag eens een lekkere gezonde maaltijdsalade. De hitte van de pannen boven het vuur zorgen voor veel extra warmte en zweetdruppels op je gezicht.
•Doe overdag het zonnescherm naar beneden. Dit houdt de zon buiten je huis, maar een zonnescherm zorgt er ook voor dat er op een aantal plaatsen schaduw verschijnt op de buitenmuren van je huis, waardoor deze minder snel op zullen warmen. Vaak blijven de buitenmuren nog wel een aantal uurtjes ‘nagloeien’, nadat de zon verdwenen is.

Is je huis na bovenstaande tips nog niet een stuk koeler geworden, wellicht is het dan verstandig om een airco of ventilator aan te schaffen. Op de website van Fonq vind je deze volop en zijn ze vaak ook nog scherp geprijsd. 
›  Meer...

Geen opmerkingen :

Een reactie posten