donderdag 28 november 2013

100 spirituele reizen

Gewijd - Inspirerend - Mysterieus - Verlichtend

Met bijdragen van onder anderen: Michael Ondaatje - Joseph Marshall III - Paul Theroux - Andrew Motion - Jan Morris - Mark Tully - Alexander McCall Smith - Pico Iyer

Er zijn plaatsen op aarde die ons diep kunnen ontroeren. Ze herbergen een soort innerlijke schoonheid die ons in direct contact met de ziel brengt. In 100 Spirituele reizen delen bestseller auteurs hun persoonlijke indrukken in hun eigen navolgbare stijl. Of het nu gaat om een tempel, een kerk, een gedenkteken of een landschapskenmerk dat doordrenkt is van de sfeer van oude gewijde tradities, het zijn plaatsen die ons raken. Het zijn plaatsen die de moeite van een bezoek waard zijn. Ze geven ons leven betekenis en wekken een gevoel van ontzag, schoonheid of rust.


Van de prehistorische megalieten van Carnac in Bretagne tot het boeddhistische tempelcomplex van de Borobudur op Java. Van het reusachtige "Medicine Wheel" van Bighorn, Wyoming in de Verenigde Staten tot aan de confuciaanse Tempel van de Hemel in Beijing. Dit boek voert lezers op een tocht langs 100 van 's werelds spiritueel meest verheffende plaatsen. De schitterende foto's gaan vergezeld van evocatieve beschrijvingen, voor een groot deel van de hand van gevierde schrijvers. Reizigers die deze plaatsen zelf willen ervaren, vinden aan het eind van het boek een behulpzame appendix met een schat aan praktische informatie.

Door ons te verdiepen in de bijzondere plaatsen waar landschap, kunst en psyche elkaar op een stralend kruispunt ontmoeten, verbreden wij ons perspectief op het leven. Dit boek schenkt de lezer de inspiratie en kennis om dat te doen.

- Meer dan 120 schitterende foto's van spiritueel sfeervolle plaatsen
- Met 25 beschrijvingen van bestseller auteurs

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Honderd reisdoelen met een religieus tintje verspreid over de gehele wereld worden in dit boek in A4-formaat in beeld gebracht en kort beschreven. Het gaat om kloosters, kerken, tempels, prehistorische monumenten, maar ook om natuurverschijnselen die een religieus gevoel oproepen, zoals Pipestone in Minnesota als heilige grond van de indianen en de waterval Godafoss in IJsland. Via Noord- en Zuid-Amerika en Europa worden religieuze plaatsen in Afrika en het Midden-Oosten, Azie en tenslotte Australie en de Pacific aangedaan. Kleurenfoto's begeleiden de korte teksten die door verschillende auteurs zijn geschreven. Het kijk- en leesboek wordt afgesloten met toeristische informatie per plaats over klimaat, openingstijden, bereikbaarheid enz., een register en een fotoverantwoording. Er zijn geen (locatie)kaarten.

(NBD|Biblion recensie, Dr. J. Kroes)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/100-spirituele-reizen/1001004010374055/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten