donderdag 28 november 2013

In stilte - Mirjam Van Biemen (Boek)

Retraites in Nederland en Belgie
De westerse mens wordt spiritueler. Het gehaaste leven eist zijn tol en veel mensen zoeken rust, meditatie en introspectie om alle stress het hoofd te kunnen bieden. Zo wordt ook de retraite steeds populairder.

Het aanbod is groot: het oude vertrouwde klooster heeft altijd wel een bed over, en je kunt deelnemen aan een Vipassana – tien dagen mediteren in stilte. Ook mantra's zingen bij aanhangers van het bewustzijn van Krishna behoort tot de mogelijkheden, of, om totaal te onthechten, op straat leven als een dakloze. Wat te kiezen? Wat past het beste bij de moderne mens?

Mirjam van Biemen, uit een atheïstisch nest maar op zoek naar rust en ontspanning, besloot haar hectische televisiecarrière voor een paar maanden gedag te zeggen en verschillende retraites te ondergaan. Ze schrijft over haar ervaringen en spreekt met voorgangers, monniken en goeroes. Ook laat ze andere rustzoekers aan het woord. Wat gebeurt er tijdens een retraite? Klopt het dat we er baat bij hebben? En waarin verschillen deze vormen van stilte van elkaar?

Mirjam van Biemen ging de confrontatie aan met zichzelf en zocht het uit.

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/in-stilte/1001004006866130/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten