donderdag 28 november 2013

Jouw ziel wil zingen - Jan Kortie

over de vreugde van stembevrijding
Een geanimeerd, levenslustig boek. Wie het leest, raakt direct overtuigd van de helende en vitaliserende kracht van zingen en wil ook zijn stem bevrijden.


Zingen is voor Jan Kortie geen kunstje dat sommigen wel en anderen niet beheersen, maar een natuurlijk fenomeen, zoals ademhalen. Onze spirit, onze ziel is van zichzelf muzikaal, en door vrijuit te zingen kunnen we onze eigenheid tot uitdrukking brengen. Kortie beschrijft het proces van stembevrijding. Zijn benadering is onorthodox. Het gaat hem niet om methodes of zangtechnieken, maar om de kunst jezelf te bevrijden van beperkende gedachten en gevoelens. Dit boek is de weerslag van 25 jaar onconventioneel werken, uitgaande van wat er in ieder mens leeft. Een ontdekking voor ieder die voelt dat er meer in hem zit dan eruit komt en voor ieder die zich bezighoudt met muziek.

Jan Kortie is de autoriteit op het gebied van stembevrijding en zingen met passie. Hij leidde koren, gaf lessen en workshops, en verwierf onder meer bekendheid met zijn cursus Badkamerzingen en meezingconcerten in het Vondelpark en het Concertgebouw. Daarnaast coacht hij muziekprofessionals en verzorgt hij optredens en leiderschapstrainingen in het bedrijfsleven.

Met ollekebollekes van drs. P

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Intrigerend boek over zingen, inspirerend voor amateurs en professionals: een warmhartig en spiritueel verslag dat je niet loslaat. Het gaat over de worsteling en ontdekkingen die je bij zingen en zangles tegenkomt. Het ademen, klagen, fluisteren, roepen: allemaal oefeningen ter bevrijding van je stem. Opeens gebeuren er wondertjes, en overstijg je jezelf. Er wordt aandacht gegeven aan de essentie van de mens en aan de persoonlijkheid, omdat daar krachten samenkomen tijdens het zingen. Spelen en loslaten, naar binnen beleven en naar buiten uiten. Dat is de essentiele stembevrijding. Een citaat: 'Als zingen een uiting van liefde is dan doet het er niet toe dat ons lied onvolmaakt is.' De mate van ontroering is de norm. Muziek en ook zingen is een proces in voortdurende ontwikkeling. Voorwoorden en bijdragen van: Drs. P, Brigitte Kaandorp en Maarten van Rossum. De schrijver is opgeleid als econoom. Het boek is met passie en poezie geschreven. Met bibliografie zonder plaatsnaam. Kleine druk.

(NBD|Biblion recensie, P.E. Klaui)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/jouw-ziel-wil-zingen/1001004008287673/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten