donderdag 28 november 2013

De ontdekking van het NU - Erik van Zuydam (Boek)

het antwoord op al je vragen is dit moment, zoals het is
Het antwoord op al je vragen is dit moment, zoals het is 'Wees bereid om te sterven. Laat je leven maar mislukken.' Deze woorden sprak een wijze leraar tegen de auteur van Ontdek het Nu, op het moment dat deze in een diepe levenscrisis verkeerde. Deze radicale woorden leidden tot een spontane overgave aan het leven.

Dit boek gaat over de mogelijkheid om te stoppen met al het streven en zoeken naar toekomstig geluk, om control zucht en zorgen over de toekomst te laten varen en je te laten dragen door het moment. In plaats van een worsteling tegen de stroom in wordt het leven een geheel verzorgde reis.

Dit boek is voor de liefhebbers van Eckhart Tolle een absolute aanrader! Bevrijding uit de greep van het denken.

Erik van Zuydam geeft regelmatig workshops , lezingen en retraites in Nederland, België en Frankrijk, met als thema 'Het NU als enige realiteit'. Hierin legt hij helder de mechanismen bloot waarmee we de overmatige activiteit van ons denkapparaat voortdurend aanzwengelen en zo onze verbinding met het huidige moment verliezen.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Over het streven naar geluk zijn vele pagina's geschreven. Dit boek gaat niet over het streven of willen hebben van dingen zoals geld, goederen, gezondheid, geluk of een relatie. Al die zaken horen volgens de schrijver bij het Ik met zijn gedachten en gevoelens; dat is het Ik dat zorgt voor ellende, verdriet, pijn en angst omdat we niet krijgen wat we willen. Hij zegt dat het Ik/ego een droom is waaruit we moeten ontwaken. Maar wie zijn we dan wel, als we ons niet kunnen identificeren met het Ik? De auteur beschrijft het mechanisme dat ons verhindert gebruik te maken van de innerlijke ruimte, het bewustzijn in onszelf. Daardoor is het volgens hem moeilijk om in het moment te kunnen zijn. In het Nu, waar het ego als vanzelf oplost, hoeven we ons niet bezig te houden met vrijheid en geluk, het IS er al. Met veel voorbeelden vanuit verschillende gezichtspunten overtuigt de schrijver ons van de noodzaak tot het wisselen van perspectief: van deelname aan het gevecht van gedachten, gevoelens en overtuigingen, naar zuivere waarneming en acceptatie van jezelf. Brede bladspiegel.

(NBD|Biblion recensie, Annelies Vossen)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-ontdekking-van-het-nu/1001004010312776/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten