donderdag 28 november 2013

10WYS - Geertje Couwenbergh, Lisette

Vergeet succes en zelfs geluk: WIJSHEID is het nieuwe statussymbool van Generatie Y! Maar...wat is wijsheid?Ons leven is geweldig, maar soms ook pijnlijk. Wat maakt liefde zo lastig? Hoe kunnen we betere keuzes maken? Hoe gaan we om met ziekte, ouderdom en dood? Hoe kunnen we mindblowing sex hebben en tegelijkertijd de wereld redden? We zijn verward!Door onze wijsheidsspieren te trainen gaan we deze verwarring te lijf. In 10WYS (generatie Y +wijsheid) staan tien grote levensthemas centraal, van sexualiteit, pijn en geld tot spiritualiteit en liefde. Ontketen je eigen WYSheidsrevolutie met deze verfrissende mix van boeddhistische inzichten en praktische lifestyletips!. 10 WYS is ht boek voor deze tijd over liefde, lijden, lichaam, geld en sex en nog veel meer, sprankelend bekeken vanuit radicale spiritualiteit. Voor wie wil chillen bij het grote mysterie van ons leven.- Acharya Dr. Han F de Wit, auteur van De Verborgen Bloei. Het is een kunst om je te herinneren waar je van opengaat. Lees dit, en je krijgt daar fucking veel zin in. -Wende Snijders.
Twintigers en dertigers van nu oppervlakkig? Geertje en Lisette bewijzen het tegendeel. Dankzij hen ben ik er trots op bij generatie (w)Y(s) te horen. -Glamour. Geertje en Lisette hebben treffende beschrijvingen gevonden voor Het Grote Zoeken van de generatie Y. Hun inzicht gevende tips - vooral die over de liefde - bieden zelfs troost en hoop. Alles komt goed!- Green.2. Als je het lef hebt eerlijk naar jezelf te kijken, je ingesleten overtuigingen in heroverweging te nemen en je te laten verrassen door het leven zelf, dan is het lezen van dit boek een wijs besluit!- Froukje Jansen. Lisette Kreischer en Geertje Couwenbergh leggen je op ontspannen manier tien wijsheden voor die jouw leven een flinke oppepper gaan geven. Twijfel je over je baan, je liefde of de zin van het leven? De creatieve schrijfsters bieden jou de mogelijkheid om een nieuw (helder) licht over je problemen en vraagstukken te laten schijnen. Met veel gezonde humor, praktische tips en vooral veel plezier maken ze van deze Wijsheidsrevolutie een ware Wijsheidsrevelatie. Durf te doen! Durf te dromen!- Cosmopolitan. Over de auteurs Geertje Couwenbergh (1983) is schrijver, antropologe en boeddhist. Ze is oprichter van Potential Buddha en maakt deel uit van het lifestyleforum Veggie in Pumps. Lisette Kreischer (1981) is een stylist in idealisme en is de initiatiefneemster van Veggie in Pumps. Daarnaast is ze auteur en bakt ze als Rosie in haar Cupcake Factory biologische cupcakes.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Volgens de auteurs is de generatie Y (twintigers en begin dertigers) nogal teleurgesteld in de huidige werkelijkheid. Dit boek is bedoeld om weer perspectief te gaan zien en te leven volgens de eigen 'wijs'heid. Hoewel zij stellen dat het boek voor 'iedereen' is, lijkt de inhoud vooral voor jonge vrouwen te zijn. Op het gebied van o.a. spiritualiteit, geld, liefde, creativiteit, pijn en seksualiteit geven de dames, zelf resp. boeddhiste en 'styliste in idealisme' en begin dertigers, tal van tips en adviezen. Die variëren van (Tibetaans) boeddhistische inzichten of het kijken van een bepaalde aflevering van Sex in the City, tot het maken van jam. Maar die doe je dan wel in 'fabulous' potjes! Vrolijk gekleurde, expres slordige tekeningen, gekleurde pagina's, krabbeltjes, oneliners in de tekst en teksten met highlights, geven de indruk in een schrift van een jong en hip iemand te kijken, terwijl de belangrijkste adviezen duizenden jaren oud zijn. Een grappig en goedbedoeld boek dat hopelijk werkelijk bijdraagt aan de wijsheid revolutie van de generatie Y. Vierkant boek met brede bladspiegel en kleine, schreefloze letter.

(NBD|Biblion recensie, F. van Soelen)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/10wys/1001004010181207/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten