donderdag 28 november 2013

Vijf minuten voor jezelf: ontspannen in je lichaam - Jeffrey Brantley & Wendy Millstine (Boek)

100 meditaties om jezelf thuis te voelen in je lichaam door middel van aandacht
Wanneer voelde je je voor het laatst helemaal ontspannen in je lichaam? En op je gemak, zonder oordeel over je uiterlijk? De dagelijkse gang van zaken kan het je soms onmogelijk maken de tijd te vinden om je lichaam de aandacht te geven die het verdient, maar je lichaam verwaarlozen draagt alleen maar bij aan nog meer stress en fysieke ongemakken. Dit vijfde deel in de succesvolle 'Vijf minuten'-reeks bevat gemakkelijke meditatieoefeningen die kunnen helpen je lichaam weer te doen ontspannen en die spanning en stress tegengaan. Wanneer je je uitgeput voelt na een lange dag en je hebt een kleine opkikker nodig of je merkt dat je je lichaam bekritiseert in plaats van liefdevol benadert, open dan deze gids voor wat simpele oefeningen die lichaam en geest verkwikken – én die je in vijf minuten kunt doen.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
De auteurs van de 'Vijf minuten serie' leggen zich in hun nieuwste boek toe op meditaties die het contact tussen mens en lichaam herstellen en verdiepen. Na een uitgebreide inleiding en uitleg in het eerste deel 'Grondslagen' biedt dit handzame boek toegankelijke korte meditaties en mindfulness-oefeningen. Deze zijn ingedeeld in vier clusters: wonen in je lichaam, bewust bewegen, je zintuigen voeden, wijs lichaam. De coverfoto (een blonde jonge vrouw die met gesloten ogen op een bank ligt) doet de inhoud geen eer aan en lijkt een heel selecte groep lezers aan te spreken, terwijl dit boek juist zeer geschikt is voor een zeer brede doelgroep. Het biedt lezers meer wijsheid dan de cover je wil doen geloven. Voor iedereen die graag beter voor zijn lichaam wil zorgen en stress en negativiteit wil verminderen. Vierkante paperback met veel wit en zonder illustraties.

(NBD|Biblion recensie, D.W.P. Wildschut)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/vijf-minuten-voor-jezelf-ontspannen-in-je-lichaam/1001004008242791/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten