woensdag 27 november 2013

6 Miljard mensen over liefde, leven en geluk - Yann Arthus-Bertrand (Boek)

*****
Nieuw boek van Yann Arthus-Bertrand, bekend van zijn projecten De aarde vanuit de hemel en HOME, met foto's en gesprekken van 5000 mensen uit 75 landen over de grote thema's van het leven: liefde, geloof, respect, angst, vergeving, familie, geluk, de vroegste herinneringen enz. Opgebouwd aan de hand van universele levensvragen zoals 'Wat betekent liefde voor jou?', 'Wat is geluk voor jou?', 'Geloof je in God?'De antwoorden van een Malinees, een Amerikaan, een Rus en een Chinees leggen op hartverwarmende wijze de universele waarden bloot waaraan elke mens hecht, waar hij of zij ook geboren is, ongeacht afkomst, achtergrond of ras.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Voor deze uitgave - een initiatief van de Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand - trok een grote groep reporters naar 75 verschillende landen om daar meer dan vijfduizend mannen en vrouwen op video vast te leggen en te interviewen over hun leven. In totaal leverden die interviews meer dan vijftig uur video op, waaruit dertig thematische films werden gedistilleerd. In een voorwoord vertelt Arthus-Bertrand onder meer hoe het project ontstond. Zo vernemen we dat de fotograaf tijdens de vele helikoptervluchten die hij over heel de planeet maakte om landschappen te fotograferen, nieuwsgierig werd naar de mensen die er leefden. Na de inleidende teksten volgen vijfhonderd uitvoerige en beknoptere portretten, met telkens een kleurenfoto van de geportretteerde en een transcriptie van het interview. Bij elke geinterviewde wordt gepeild naar universele thema's als werk, identiteit en liefde, die gevat worden in korte alinea's. Achteraan krijg je een kijkje achter de schermen van het project en worden de reporters voorgesteld. Een mooie uitgave, die je confronteert met de grote diversiteit van de menselijke soort.

(NBD|Biblion recensie, Redactie Vlabin-VBC)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/6-miljard-mensen-over-liefde-leven-en-geluk/1001004006859988/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten