maandag 25 november 2013

Aardappelknoflookpuree met pesto, prei en kaas (Kopie)

*****

Hoofdgerecht voor 4 personen

1 kg aardappelen
zout
400 g prei
2 dl schenkbare crème fraîche of kook room
3 teentjes knoflook
50 g boter
versgemalen peper
2 eetl. pesto
200 g belegen kaas (dikke plak)

Voorbereiden:
Schil de aardappelen en kook ze met zout in 20 minuten gaar. Snijd de prei in ragfijne reepjes. Verwarm de crème fraîche of kook room met geperste teentjes knoflook, de boter, peper en pesto. Snijd de kaas in minidobbelsteentjes.

Bereiden:
Giet de gare aardappelen af. Voeg het roommengsel toe. Maak er een puree van. Voeg de preiringetjes en kaasblokjes toe en warm goed door.

Tip:
Om tijd te besparen kan er ook worden uitgegaan van diepvriespuree of instant aardappelpuree. Bestrooi het gerecht eventueel met geschaafde amandelen.

Wijnadvies:
Wit zou kunnen, bijvoorbeeld een Soave of Orvieto, maar een Syrah rosé is ook aantrekkelijk (9-11°C).

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 20g
vet 43g
koolhydraten 43g
kcal 639

Magazine:
Elegante wintersoepen, Geurige stoofpotten & ovenschotels
Nummer 1 uit 2003

http://www.boodschappen.nl/recepten.php

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen