maandag 25 november 2013

Appelburgers (Kopie)

*****

Hoofdgerecht voor 4 personen

2 appels
1 ui
500 g gehakt (half-om)
1 ei
1 eetl. mosterd
1 beschuit (of paneermeel)
zout en peper
20 g boter
4 eetl. zonnebloemolie

Voorbereiden:
Snijd de geschilde appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snipper de appelparten en de gepelde ui. Doe het gehakt met de gesnipperde appels, de gesnipperde ui, het ei, de mosterd, de verkruimelde beschuit en peper en zout naar smaak in een kom. Meng alles goed door elkaar. Draai van het gehakt vier even grote gehaktballen en druk deze plat.

Bereiden:
Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de appelburgers in circa 15 minuten gaar. Draai ze halverwege de baktijd om.

Tip:
Serveersuggestie: Eet bij dit gerecht doormidden gesneden gegrilde tomaten en friet of stokbrood.

Variatie:
Deze appelburgers kunnen ook als lunchgerecht worden gegeten. Maak 4 gewone broodjes of pitabroodjes warm. Snijd de broodjes open. Leg enkele blaadjes sla en een plak tomaat in het broodje en leg de appelburger er bovenop. Leg op de appelburgers een plakje kaas. Leg de burgers even onder de ovengrill en dien op zodra de kaas is gesmolten.

Wijnadvies:
Naar keuze een Elzasser Pinot blanc, een Vin de Pays d'Oc Sauvignon blanc, rosé of zelfs rode Merlot.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 25g
vet 42g
koolhydraten 10g
kcal 518

Magazine:
Koffie als smaakmaker
Nummer 10 uit 2005

http://www.boodschappen.nl/recepten.php

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen