maandag 25 november 2013

Artisjokkensoep (Kopie)

*****
Soep voor 6 personen

1.2 l kippenbouillon zelf getrokken,
uit een pot of van tabletten
1 blikje artisjokbodems (circa 400 g)
1 bosje bieslook
2 theel. citroensap
versgeraspte nootmuskaat
zout en versgemalen peper

Voorbereiden:
Maak de bouillon volgens de gekozen methode. Snijd de artisjokbodems in gelijkmatige stukjes. Giet het vocht bij de bouillon. Knip de bieslook in ringetjes.

Bereiden:
Breng de bouillon aan de kook. Laat de stukjes artisjokbodem in de soep doorwarmen. Breng de soep op smaak met het citroensap, wat nootmuskaat, zout en peper. Schep de soep in de borden of koppen en bestrooi met de bieslook.

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 2g
koolhydraten 8g
kcal 40

Magazine:
Verrassende éénpansgerechten
Nummer 2 uit 2000

http://www.boodschappen.nl/recepten.php

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen