Artisjokkensoep (Kopie)
Soep voor 6 personen
1.2 l kippenbouillon zelf getrokken,
uit een pot of van tabletten
1 blikje artisjokbodems (circa 400 g)
1 bosje bieslook
2 theel. citroensap
versgeraspte nootmuskaat
zout en versgemalen peper
Voorbereiden:
Maak de bouillon volgens de gekozen methode. Snijd de artisjokbodems in gelijkmatige stukjes. Giet het vocht bij de bouillon. Knip de bieslook in ringetjes.
Bereiden:
Breng de bouillon aan de kook. Laat de stukjes artisjokbodem in de soep doorwarmen. Breng de soep op smaak met het citroensap, wat nootmuskaat, zout en peper. Schep de soep in de borden of koppen en bestrooi met de bieslook.
Bereidingstijd:
ca.20 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 2g
koolhydraten 8g
kcal 40
Magazine:
Verrassende éénpansgerechten
Nummer 2 uit 2000
http://www.boodschappen.nl/recepten.php
Geen opmerkingen :
Een reactie posten