maandag 25 november 2013

Bamia (Kopie)

*****
Hoofdgerecht voor 3 personen

50 g boter
600 g soepvlees
2 grote uien
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 dl rode wijn
zout, peper
citroensap
1 blik oker (800 g,
uitlek gewicht 400g)
Bereidingstijd: circa 3,5 uur.

Voorbereiden:
Smelt de helft van de boter in de pan en braad het soepvlees aan. Voeg 1 l water toe en laat circa 2 à 2,5 uur trekken. Snijd de uien in stukken. Snipper de knoflook.

Bereiden:
Smelt de resterende boter in een pan, voeg er de in stukken gesneden uien aan toe en fruit ze glazig. Voeg het gesnipperde teentje knoflook toe. Doe er de tomatenpuree bij, 4 eetl. van de bouillon waarin het soepvlees is getrokken, de rode wijn en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg er na circa vijf minuten het soepvlees en de oker aan toe en de rest van de bouillon. Laat zachtjes zo'n 20 minuten sudderen. Schep het gerecht in een schaal, besprenkel het met citroensap en serveer met rijst.

Tip:
Zijn er geen okra's verkrijgbaar, voeg dan 800 g sperziebonen uit blik toe.

Bereidingstijd:
ca.120 minuten

Voedingswaarde per persoon:
Geen voedingswaarde bekend voor dit gerecht.

Magazine:
Klassiekers van toen, eigentijds bereid
Nummer 9 uit 2003

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen