maandag 25 november 2013

Bloemkoolmousse met geroosterde sesam (Kopie)

*****
Gerecht voor 1 personen

2 eetl. boter
2 sjalotjes, gesnipperd
1 kleine bloemkool, schoongemaakt en in stukjes
200 ml room
zout en versgemalen peper
2 eetl. sesam, droog geroosterd
koriander voor garnering

4 glaasjes

Bereiden:
Verwarm de boter en fruit de sjalotjes in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de bloemkool toe en roerbak circa 5 minuten op lage stand. Schenk de room erbij en laat aan de kook komen. Laat de bloemkool in de room in circa 10 minuten beetgaar worden. Breng goed op smaak met zout en peper en pureer alles tot een luchtige en gladde mousse. Schep de helft van de sesam door de mousse. Verdeel de warme mousse over de glaasjes, bestrooi met de rest van de sesam en garneer met koriander.

Variatie:
Dit recept kan ook worden gemaakt met pompoen, wortel, pastinaak of knolselderij.

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 5g
vet 17g
koolhydraten 9g
kcal 215

Magazine:
Samen genieten
Nummer 12 uit 2010

Beoordeling: 4

(waarschijnlijk ziet het er lekkerder uit, dan het smaakt. Toch misschien het proberen waard)

Geen opmerkingen :

Een reactie posten