maandag 25 november 2013

Broodjes met fricandeau en chutney (Kopie)

*****
Lunchgerecht voor 4 personen

4 witte of bruine broodjes
4 eetl. mangochutney (uit een pot)
8 plakken fricandeau (vleeswaren)
zout en versgemalen peper
50 g taugé

Bereiden:
Snijd de broodjes in de lengte doormidden. Besmeer de onderste helft met chutney. Dek deze laag toe met 2 plakken fricandeau. Bestrooi de plakken met zout en versgemalen peper. Leg de taugé op de fricandeau. Leg de bovenste helft van het broodje op de taugé. Verpak de broodjes in huishoud- of aluminiumfolie.

Variatie:
Vervang de chutney door pindakaas. Vervang de taugé door plakken courgette, komkommer of banaan.

Wijnadvies:
Zowel de chutney als de alternatieve pindakaas zijn niet echt wijnvriendelijk. Pak liever een fris biertje!

Bereidingstijd:
ca.10 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 12g
vet 3g
koolhydraten 31g
kcal 199

Magazine:
Heerlijke recepten voor een zomerse Barbecue
Nummer 7 uit 2005

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen