maandag 25 november 2013

Chips dips (Kopie)

*****
Saus voor 4 personen

Bereiden:
Kruidendip: Meng door 1 bekertje (125 ml) crème fraîche of zure room of 100 ml yoghurt en 1 eetl. mayonaise, 1 theel. pesto, 1 eetl. gehakte peterselie of bieslook (vers of diepvries), versgemalen peper en 1 teentje geperste knoflook. Bananenchutney: Pureer 1 gepelde banaan met de staafmixer of prak de banaan met een vork. Meng er 1/2 eetl. citroensap, 2 eetl. mayonaise, 1,5 theel. kerriepoeder en peper naar smaak door. Tomatendip: Meng 1 dl tomatenketchup of 2 eetl. tomatenpuree en 2 eetl. bouillon met 1 theel. sambal oelek, 1 theel. sojasaus (ketjap manis), 1 gesnipperd sjalotje en 1 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries). Voeg, als de dip te pittig is, een mespuntje suiker toe.

Bereidingstijd:
ca.15 minuten

Voedingswaarde per persoon:
Geen voedingswaarde bekend voor dit gerecht.

Magazine:
Aziatische kookkunst
Nummer 3 uit 2006

Beoordeling: 10

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen