donderdag 28 november 2013

Aardig zijn, het beste medicijn - David Hamilton (Boek)

*****
hoe aardigheid ons leven en dat van anderen beïnvloed
Aardige mensen leven langer, zijn gelukkiger en hebben meer succes. Dat
dit geen fabeltje is bewijst David Hamilton in dit baanbrekende boek over de positieve effecten van aardig zijn. Aan de hand van talloze wetenschappelijke onderzoeken en voorbeelden uit de praktijk laat hij zien hoe aardigheid onze gezondheid bevordert, ons geluksgevoel beïnvloedt en onze relaties verbetert.
Met een 21-dagen uitdaging om aardiger te zijn én een lijst met aardige
suggesties.
Na het lezen van dit boek zul je vanzelf aardiger worden!

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken laat de auteur zien dat aardig zijn de gezondheid bevordert. Het gevoel van verbondenheid stimuleert de aanmaak van oxytocine. Dat stimuleert de nervus vagus. Deze zenuw is de belangrijkste rem op ontstekingsreacties. En bovendien maakt dit ons minder angstig en is cardioprotectief. Dankbaarheid verlicht symptomen van depressie en helpt bij goed slapen. Vergevingsgezindheid reduceert woede en depressie. Empathie en medeleven versterken het afweersysteem en zijn een buffer tegen stress. Vriendelijkheid is voor baby's onontbeerlijk omdat die zorgt voor een goede ontwikkeling van de orbitofrontale cortex, die op zijn beurt zorgt voor emotioneel evenwicht. Aardig zijn en een positieve levenshouding bevorderen onze levensduur. Elk hoofdstuk belicht een van de bovenstaande aspecten en geeft daarnaast praktische tips en voorbeelden over aardig zijn. Het boek eindigt met een programma voor drie weken aardig zijn, tips voor leraren en een lijst met vijftig vriendelijke daden. Een leesbaar boek voor iedereen die lang en gezond wil leven.

(NBD|Biblion recensie, Peter de Boer)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/aardig-zijn-het-beste-medicijn/1001004010209987/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten