maandag 25 november 2013

Australische zoete worteltaart (Kopie)

*****
Boodschappenlijst
Hartig maar zoete traditionele worteltaart.

Bereidingstijd: Langer dan 1 uur
Gang: Nagerecht
Keuken: Australische keuken
Smaak: Zoet
Techniek: Bakken in oven
Soort gerecht: Nagerecht

Ingrediënten voor 4 personen
4 geraspte wortels, 1 klein kopje olijfolie, anderhalve kop zelfrijzend bakmeel, drie opgeklopte eieren, 1 kopje bruine suiker, 150gram gehakte walnoten, 1 tl sodium bicarbonate, 2 tl kaneelpoeder, 25 gram geschaafde amandelen.

Voor het glazuur:
250 gr roomkaas, 1 kopje poedersuiker, 1 tl vanille extract

Hulpmiddelen
Rasp, bakvorm van 20 cm doorsnede, mixer

Voorbereiding
De oven voorverwarmen op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Bereidingswijze
Mix de olie, bruine suiker en de eieren met elkaar met een mixer tot een gladde substantie. Meng de bloem, bak- en kaneelpoeder met elkaar en zeef dit boven het mengsel van de eieren olie en suiker. Meng dit geheel voorzichtig door elkaar.

Voeg hieraan de geraspte wortelen en de gehakte walnoten toe en meng dit alles nogmaals goed. Verdeel dit mengsel over de beklede bakvorm. (voor de zekerheid ook even invetten met boter).
Bak de taart in de voorverwarmde over in 45-50 minuten totdat deze mooi van kleur is. Laat de taart hierna nog even 10 minuten afkoelen en keer hem dam om op een bakplaat of ovenrooster.

Voor het glazuur meng je de roomkaas, poedersuiker en vanille extract met een mixer. Dit mengsel smeer je uit over de taart en versier de taart daarna met de amandelschaafsel.

Serveertips
Lekker met zelfgeklopte slagroom met een vleugje vanille en kaneel erdoor.

http://www.smulweb.nl/1336625/koken/recept/Australische-zoete-worteltaart

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen