maandag 25 november 2013

Voor pasen. Vis, vis en nog eens vis (Kopie)

*****
Bestel de vis voor deze menusuggestie nu direct in de Smulweb VISshop. Op zaterdag 11 april worden alle paasschotels met eigen vervoer van Schmidt Zeevis bezorgd.

Voorgerecht
Gerookte zalm met gekruide avocado


Ingrediënten voor 4 personen
1 citroen, 2 teentjes knoflook, 1 handje rucola, 5 takjes basilicum, 3 takjes munt, 2 eetlepels olijfolie, 1 avocado, 1 eetlepel kappertjes, zout, versgemalen peper, 100g verse spinazie, 200g gerookte zalm.

Bereidingswijze
Was 1 citroen, snij deze in partjes en pers 1 partje. Pel 2 teentjes knoflook. Was 1 handje rucola en pureer deze in een keukenmachine grof met de knoflook, 5 takjes basilicum, 3 takjes munt en 2
eetlepels olijfolie. Schil 1 avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Schep de avocado en 1 eetlepel kappertjes met het citroensap door het kruidenmengsel. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Was 100g verse spinazie en verdeel deze met 200g gerookte zalm en het avocadomengsel over 4 borden. Garneer de
salades met de partjes citroen en bestrooi ze met peper.

Serveertips
Lekker dun gesneden en geroosterde plakken ciabatta brood.

Hoofdgerecht
Gebakken tong met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
4 tong (vis)
Bloem
150 gr. boter
100 gr. garnaal, Hollandse
2.5 el. citroenen
2 el. peterselie, verse, fijngehakte
Peper
Zout

Hulpmiddelen
Wat keukenpapier en een koekenpan.

Voorbereiding
Neem bij voorkeur panklare tongen.

Vervang voor de variatie de garnalen door gekookte mosselen of in plakjes gesneden champignons.

Haal de drooggedepte en licht met zout en peper bestrooide tongen voorzichtig door de bloem en schudt de overtollige bloem vervolgens af.

Bereidingswijze
Bak de vis in de hete boter gedurende circa 8 minuten mooi bruin en gaar.

Haal de vis uit de pan en voeg de garnalen bij de bakboter. Laat de garnalen door warmen en roer tot slot het citroensap en de peterselie door de garnalen.

Serveertips
Lekker met gestoomde voorjaarsgroenten.

Nagerecht
Yoghurtbavarois

Ingrediënten voor 5 personen
- 1/2 L volle yoghurt
- 1 dl room
- 4 blaadjes gelatine (1,6 g elk)
- 100 g suiker
- 1 ei
- 2 eetl. melk
- 1 plantje citroenmelisse

Voor de abrikozen coulisse :

- 225 g abrikozen op siroop (blik)
- het sap van 1 sinaasappel

Voorbereiding
Laat de abrikozen uitlekken en vang de siroop op.
- Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water.
- Splits het ei.
- Giet de melkwei die eventueel op de yoghurt staat weg.
- Snipper de citroenmelisse fijn, u heeft 3 eetl. nodig.

Bereidingswijze
Klop de eidooier met de suiker witschuimig. Roer er de yoghurt onder.

Warm de melk op in een steelpannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de melk. Giet ze beetje bij beetje bij de yoghurt en roer om.

Meng de fijngehakte citroenmelisse onder het geheel en laat 15 min. lichtjes opstijven in de koelkast.
Klop ondertussen de room zeer stijf en spatel voorzichtig onder de bereiding.

Klop vervolgens het eiwit zeer stijf en schep voorzichtig onder de bereiding. Laat gedurende 3 u opstijven in de koelkast.

Maak de abrikozencoulisse: mix de abrikozen met het sinaasappelsap en voeg eventueel nog enkele eetl. van de abrikozensiroop toe om de coulisse vloeibaarder te maken.

Serveertips
Schep op elk bord 3 bolletjes yoghurtbavaroise met een ijsschep. Lepel er de abrikozencoulisse rond en versier met enkele blaadjes citroenmelisse.

http://www.smulweb.nl/1116556/koken/recept/Yoghurtbavarois-met-citroenmelisse-en-abrikozen

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen