zaterdag 23 november 2013

Besparen op Boodschappen (Overig)

 *****
Wilt u weten hoe u kosten kunt besparen tijdens het doen van uw boodschappen? Wij hebben hieronder 10 handige tips verzameld, zodat u geld kunt besparen op boodschappen.

Tip 1: Koop op de markt
De markt is de plek voor verse groenten, fruit en broden. Maar dit betekent niet altijd dat de prijs op de markt lager is. Tenzij je rond een uur of vier naar de markt gaat. Veel handelaren willen dan van hun laatste waar af en verkopen hun groeten, fruit en broden tegen bodemprijzen. Wanneer je in dit geval veel inslaat, dan kun je flink veel kosten besparen.

Tip 2: Kies voor heel in plaats van half
Heb je er weleens op gelet wat een half brood kost. En een heel brood? Twee halve broden zijn duurder dan een heel brood. En dit geldt voor meer producten. Vaak kun je deze producten in de vriezer goed bewaren. Hiermee kun je besparen op boodschappen èn hoef je minder vaak boodschappen te doen. Nu alleen nog die vriezer aanschaffen.

Tip 3: Kook meer, bespaar meer
Wanneer je eten kookt kun je overwegen om voor een dubbel aantal personen te koken. Alles wat je overhoudt zet je in een bakje of schaaltje en bewaar je in je koelkast of vriezer. Voordeel is dat je voor meer personen eten kunt kopen (dus uiteindelijk bespaar je ook op het eten) en je hoeft maar één keer te koken. De kliekjes van de vorige avond kun je later die week alsnog eten of gebruiken als lunch. Vaak zijn gerechten de twee keer nog lekkerder ook!

Tip 4: Let op de houdbaarheidsdatum
Veel consumenten gooien hun voedsel weg, nadat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Zonde! De houdbaarheidsdatum geeft alleen maar aan dat de garantie van de producent is verstreken. Maar dit betekent niet altijd dat het product niet meer goed is. Zo zijn hartige producten (zoals chips, voedsel in blik en koeken) bewaart in blik, nog niet bedorven na de houdbaarheidsdatum. Zelfs producten als koffie, thee, zout, suiker en alle kruiden kunnen in feite niet bederven. En enkele zuivelproducten kunnen nog binnen één week geconsumeerd worden. In dit geval kun je jaarlijks veel kosten besparen.

Tip 5: Eet vaker groentesoep
Soep is een goede maaltijdvuller en vaak makkelijk en goedkoop te bereiden. Als je soep maakt en vult met groenten en vlees, heb je alsnog je portie groenten naar binnen en dit is goedkoper dan een volledige maaltijd. Je zou zelfs nog bij de Lidl en de Aldi kunnen shoppen voor een groentepakket. Zo wordt besparen wel heel eenvoudig.

Tip 6: Zelf je groenten snijden
Stop met het kopen van kant en klare maaltijdpakketten en –zakken. Snij je groenten zelf. Dit is altijd goedkoper èn zit vol met vitaminen. Het is bewezen dat je meer van je eten geniet als je het zelf bereid. Bovendien ben je langer met je eten bezig, waardoor je hersenen eerder beginnen met het verwerkingsproces. Wanneer je begint met eten, dan zit je vaak eerder vol. Dit bekent ook nog eens dat je minder hoeft te eten.

Tip 7: Eet vaker prei
Een prei kost gemiddeld maar € 0,40, maar zit boordevol mineralen en vitaminen. Een echte vitamine boost dus. Prei kun je bovendien goed combineren met Oosters eten, in soepen en verwerken in lekkere Italiaanse pasta’s.

Top 8: Eet vaker bij anderen
Eten bij anderen is ook een heel makkelijke tip om kosten te besparen. Leuk om oude bekenden weer te zien èn je kunt gratis mee blijven eten. Of ga bij je ouders eten. De meeste moeders maken een goede maaltijd, vol vitaminen. En zo krijg jij weer je vitamine boost. Is moeders prakje toch zo slecht nog niet!

Tip 9: Koop een barbecue pakket
In plaats van losse pakketten vlees te kopen, kun je beter een barbecue pakket kopen. In dit pakket zitten namelijk veel en meerdere soorten vlees. Bij elkaar is de prijs van een barbecue pakket een stuk goedkoper, dan dat je deze soorten vlees los zou kopen. En ook dit pakket kun je goed in je vriezer bewaren, zodat je langere tijd van je pakket kunt genieten.

Tip 10: Kies voor huishoudelijke merken
Vroeger dachten we altijd dat huishoudelijke merken lang niet zo goed waren als echte merken. Onderzoek heeft al aangetoond dat dit al lang niet meer het geval is. Kies daarom vaker voor huishoudelijke merken en bespaar uiteindelijk flink op je boodschappen. Start nu met besparen op boodschappen!

http://bespaar-tips.com/besparen-op-boodschappen/
 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten