zaterdag 23 november 2013

Goedkoop wassen en drogen (Overig)

 *****
Wist u dat er heel goedkope huishoudelijke middelen soms net zo goed wassen als de dure merken? Niet? Lees dan direct onze top 5 tips om goedkoper te wassen en drogen. Sta versteld wat sommige producten in een wasmachine allemaal kunnen doen en start met goedkoop wassen!

Tip 1: Pindakaas
Pindakaas is niet alleen erg lekker, je kan er ook goed mee wassen. Pindakaas is ideaal om kauwgom van uw tapijt, meubilair en kleding te verwijderen. Het enige dat je hoeft te doen is de vlek zo klein mogelijk te maken, door veel ervan af te knippen en krabben. Smeer vervolgens het restant in met pindakaas en gooi het in de was. Daarna is de kauwgom weg en is de vlek verdwenen. Een goedkoop wasmiddel toch?

Tip 2: Een bruistablet
Wanneer je per ongeluk bonte was met witte was hebt gewassen, dan zal je witte was er opeens niet zo wit meer uitzien. Maar wist je dat je deze verkleuring kan oplossen met een bruistablet? Met een bruistablet dat bedoelt is om kunstgebitten te reinigen wel te verstaan. Wil je dus een witte was, dan zul je toch even je grootouders even moeten bezoeken. Een schepje Vanish White werkt overigens ook erg goed.

Tip 3: Was op 30 graden
Veel mensen denken dat was pas echt schoon wordt bij 40 graden. Dit is allang niet meer zo. De wasmiddelen van tegenwoordig zijn zo sterk, dat wassen op 30 graden al meer dan voldoende is. En op 30 graden wassen bespaart veel energie en dit scheelt je een hoop kosten per jaar. Was ook altijd met een volle trommel!

Was ondergoed, handdoeken en doekjes wel op 40 graden. Als je dit op 30 graden wast, dan worden de bacteriën niet gedood. Wanneer je tenminste een keer per maand wast op 40 graden, dan is dit ook beter voor je wasmachine. Hiermee voorkom je aanslag in je wasmachine, waardoor dit langer meegaat.

Tip 4: Droog een deel van je was aan de drooglijn
Het gebruiken van een droger kost veel energie. Wanneer je geen droger nodig heb, kun je tientallen euro’s per jaar besparen aan energie. Bovendien ruikt kleding dat buiten heeft gedroogd ook nog eens een stuk lekkerder en zal het minder hard slijten. Nóg twee voordelen.

Tip 5: Koop een wasmachine met A+ label
Wanneer je een wasmachine koopt met een A-label, dan weet je zeker dat dit een zuinige wasmachine is. Hiermee kun je op jaarbasis veel geld besparen. Als deze wasmachine ook nog eens was resultaat A biedt, dan weet je zeker dat de kwaliteit van deze wasmachine duurder is. De aanschaf van een A-label wasmachine is wel hoger, maar op termijn haal je de kosten er absoluut uit.

http://bespaar-tips.com/goedkoop-wassen-en-drogen/
 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten