dinsdag 26 november 2013

Beter Nu - R. Brandsma (Boek)

*****
Breng Mindfulness In Je Leven
Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu – de plek waar het leven zich afspeelt. Met mindfulness ga je op in de ervaring van het huidige moment. Je leeft intenser.
In Beter nu laat Rob Brandsma zien dat mindfulness een vaardigheid is die je kunt oefenen. Dat je, door bewust met je aandacht om te gaan, telkens kunt terugschakelen naar het hier en nu. Je neemt hierbij afstand van de spinsels in je hoofd. Je maakt keuzes, in plaats van automatisch te reageren. Je kunt beter je grenzen bewaken.
Hij beschrijft ook hoe het komt dat afdwalen uit het hier en nu zo gemakkelijk gaat, en hoe het voelt om in de greep van denken en doen te leven. Hij geeft hiervoor een alternatief, leven vanuit zijn, en biedt tips om je leven anders te organiseren.
Rob Brandsma is psycholoog met een eigen praktijk voor coaching, training en therapie. Hij geeft daarnaast mindfulnesstraining aan particulieren en bedrijven. Ook geeft hij lezingen en workshops over dit onderwerp.

Recensie(s)

Een boek over een uit Amerika overgewaaide methode: mindfulness, ontwikkeld door John Kabat-Zinn, een Amerikaanse moleculair bioloog, die zag dat chronische patienten weinig in staat waren om iets aan hun gezondheid te doen. Het is een techniek, een vaardigheid of een kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Wij kennen dit al uit eerdere psychologische/therapeutische methoden zoals de Gestalt. Met mindfulness leef je intenser, beweert de auteur, psycholoog en trainer die een breed gedachtegoed van diverse therapeuten bijeenbrengt. De geest wordt rustiger, betere concentratie, ontspanning en betere hantering van de eigen gedachtepatronen. Dit kun je oefenen en dat is ook de bedoeling van dit compacte boekje. De vertaling van het woord mindfulness is opmerkzaamheid en aandacht: je bent je bewust van je eigen en huidige ervaring en doorbreekt de routine, het automatisme. Je beseft dat je problemen niet altijd in je hoofd kunt oplossen en stelt vertrouwen in het oplossend vermogen van het leven. Het boek bevat niet alleen mooie gedachten en adviezen, maar ook een reeks oefeningen om te mediteren en aandacht te geven aan het lichaam, emoties etc. Geschikt voor lezers die al beschikken over enige kennis van de materie en die de theorie in hun leven willen toepassen.

Frans Peterse

http://www.bol.com/nl/p/beter-nu/1001004005487665/#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten