dinsdag 26 november 2013

Voluit leven - E. Bohlmeijer, Monique Hulsbergen (Boek)

*****
Mindfulness Of De Kunst Van Het Aanvaarden, Nu Als Praktisch Hulpboek
Veel mensen ervaren hun leven als onbevredigend omdat zij last hebben van psychisch leed zoals angst, somberheid, onzekerheid of vermoeidheid. Pas als deze klachten zijn overwonnen kan ik met mijn leven beginnen, zo is de overtuiging. De strijd tegen deze klachten staat dan centraal in het leven.

Dit boek laat zien dat dit niet werkt en biedt een alternatief. Leed is onlosmakelijk verbonden met leven. Wanneer je dit aanvaardt stop je het dagelijks gevecht. Er ontstaat ruimte en energie om nu te doen wat je werkelijk belangrijk vindt. Dan leef je voluit en ervaar je voldoening.

De (zelf )hulpmethode in dit boek is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en mindfulness. Het boek bevat een cd met mindfulness-oefeningen.

Recensie(s)

Het voortdurende streven om psychische problemen zoals angsten of depressie te vermijden kost veel energie. De zelfhulpmethode die de auteurs, psycholoog en psychotherapeut, in het boek aanreiken, zijn daarentegen gebaseerd op aanvaarding van psychisch leed en op vergroting van psychologische flexibiliteit. Uitgangspunt van de ACT (acceptance and commitment therapie) is de visie dat aanvaarding de weg vrijmaakt om met aandacht en vanuit eigen waarden te leven. Het zonder oordeel leren opmerken wat er in je omgaat en het vermogen bewust te zijn, mindfulness genoemd, spelen daarbij een sleutelrol. Aan de hand van een groot aantal oefeningen en voorbeelden onderzoeken lezers eerst hoe ze met blokkades en onzekerheden omgaan. Vervolgens leren ze hun verzet tegen psychisch leed op te geven en tenslotte om te leven vanuit het hier en nu. Het boek bevat enkele invuloefeningen en een cd met mindfullness-oefeningen. Het boek, bedoeld voor iedereen die het leven als onbevredigend ervaart of worstelt met psychisch leed, bevat bruikbaar en toegankelijk materiaal voor mensen die meer voldoening uit hun leven willen halen.

Drs. N.P. Aders

http://www.bol.com/nl/p/voluit-leven/1001004006411863/#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten