vrijdag 29 november 2013

Boven de 40 - Shane Watson

Mannen, vriendinnen en andere dilemma's

Hoe pak je je leven aan, na het bereiken van die magische leeftijd? Je voelt je wel achttien, maar je hebt er toch echt al veertig op de teller staan. En het klokje staat niet stil, als je je verdere leven niet in eenzaamheid wilt slijten, wordt het tijd om nu drastisch op zoek te gaan naar een man.
Maar nog meer dilemma's vragen om een oplossing: Kan een leren jack nog? Botox-wel of Botox-niet? Is het de overgang of ben je gewoon humeurig? Krijg je meer waar voor je geld bij een psychiater of bij een aurareader? Hoe vind je de kapper die je leven verandert? Kun je als single wel vriendinnen blijven met moeders van kleine kinderen? En zo ja: hoe dan? Ben je nog blij met je seksleven?
Een eerlijke, grappige en verhelderende gids waarmee je je weg kunt vinden door je woelige 'middenjaren'.Recensie(s)
NBD|Biblion recensie:Een boek met ervaringen en tips van een bekende Amerikaanse schrijfster en columniste die als single leefde tot ze halverwege de veertig was. Moderne vrouwen van boven de veertig die nog steeds single zijn, kunnen zich niet vasthouden aan een duidelijk normen- en waardenpatroon, waardoor ze over veel dingen onzeker kunnen zijn. Ze worstelen vaak met vragen omtrent hun uiterlijk (kan een leren jack nog wel, wel of geen botox, hoe vind je een goede kapper etc.) en gedrag (hoe sla je een man aan de haak, hoe ga je om met getrouwde vriendinnen met kinderen, hoe ga je om met je vrienden, wat zijn vrienden eigenlijk, hoe voorkom je dat je te veel op je moeder gaat lijken etc.). De schrijfster doet op lichtvoetige toon verslag van haar ervaringen, twijfels en wanhoop en geeft talloze tips en adviezen. Een leuk, nogal eclectisch, typisch Amerikaans boek voor alleenstaande vrouwen die houvast zoeken.

(NBD|Biblion recensie, Drs. M.H. Langelaan)

http://www.bol.com/nl/p/boeken/boven-de-40/1001004006194384/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten