donderdag 21 november 2013

Chocolade-kastanjecake (Kopie)

*****
125 g kastanjevruchtvlees zonder bruine schilletjes (dit is het gewicht na pellen en weggooien)
3 eieren
75 g roomboter
50 g suiker
25 g honing
100 g bloem
2 tl bakpoeder (3 g)
2 el cacaopoeder
snufje zout
beetje vanille (poeder, merg, siroop of extract)

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maal de kastanjes in de foodprocessor fijn met de suiker. Mocht het niet erg fijn worden, dan kun je er ook nog de staafmixer op los laten.

Klop de eieren in de keukenmachine luchtig. Voeg de boter en de kastanjes/suiker toe. Meng de bloem en het bakpoeder en voeg ook toe aan het beslag. Als laatste doe je er de cacao, het zout en de vanille bij.

Vet een kleine cakevorm in en stort het beslag erin. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen