donderdag 21 november 2013

Pindacupje met nutella (Kopie)

*****
Ingrediënten:

90 gram boter, op kamertemperatuur
55 gram suiker
55 gram lichtbruine basterdsuiker
1 klein ei
1 theelepel vanille extract
95 gram pindakaas
130 gram bloem
¼ theelepel baking soda
snufje zout
250 gram nutella (ongeveer)

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 175 graden. Vet een mini-cupcakevorm voor 24 cupcakes in met wat boter of zonnebloemolie.
Klop de boter met de suikers tot een romig mengsel. Voeg hier het ei, de pindakaas en de vanille aan toe en meng. Voeg tot slot bloem, baking soda en zout toe en kneed tot een glad deeg.
Verdeel het deeg over de 24 vormpjes. Druk het er een beetje in, zodat het wat omhoog komt aan de zijkanten en je het begin van een cupje hebt.
Bak de koekjes in 12 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en pak iets kleins en ronds (de onderkant van een shotglaasje of de dop van een flesje mineraalwater bijvoorbeeld). Duw hiermee, meteen nadat de koekjes uit de oven komen, in het midden van de koekjes een holte. Laat dan de koekjes in de bakvorm afkoelen.
Doe in elk cupje een schepje nutella. Ze blijven zo’n 4 tot 5 dagen goed, maar dat halen ze echt niet.

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen