zaterdag 23 november 2013

Culinaire Cadeautjes | Hanneke de Jager (Boek)

 

 *****
Een zelfgemaakt cadeautje is het meest persoonlijke geschenk dat er bestaat: het is uniek, er spreekt liefde en aandacht uit en het kost niet al te veel geld. Hanneke de Jager bedacht voor bijna dertig huisgemaakte heerlijkheden recepten en zeer originele versieringen en verpakkingen.

Culinaire cadeautjes staat vol aantrekkelijke maar eenvoudige projecten voor zoetig- en hartigheden die je graag weggeeft. De foto's en prachtige illustraties van Hanneke zelf inspireren tot het maken van de lekkerste cadeautjes. Inclusief tal van tips voor decoratie, én met extra aandacht voor hergebruik van materiaal dat iedereen al in huis heeft. Koekjes, jams, chutney, chocoladepasta of zelfgebakken cupcakes: wie wil er nu niet zo'n culinair cadeautje krijgen?!
Recensie(s)

Een zelfgemaakt en leuk ingepakt geschenk heeft iets extra's: de ontvanger ziet dat er voor haar/hem extra moeite is gedaan en de gever wordt niet alleen beloond met dank maar ook bewondering. In dit boek staan allerlei recepten voor het maken van zoete lekkernijen (o.a. granula, truffels), dranken, chutney en smeersels (o.a. chocoladepasta, lemoncurd), taart, koekjes, dressings, kruidenzout enz. met bij elk recept een passende, vaak verrassende verpakking. Bij elk cadeau eerst de handleiding voor het maken van de verpakking met op de volgende twee pagina's het recept met het verpakte resultaat op een mooie gerechtsfoto. Enige handigheid met knutselen is wel gewenst: wat meer tekeningen/foto's bij de aanwijzingen waren nog beter geweest. Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige, overal verkrijgbare (verpakkings-)materialen, ook van servies en trommeltjes die in b.v. kringloopwinkels vaak te koop zijn. Een inspirerend boek, mooi vormgegeven, aantrekkelijk uitgevoerd, stevig papier. Voorin een inhoudsopgave. Geen register. Kleine druk Toos Verhoeven-van Raamsdonk

http://www.bol.com/nl/p/culinaire-cadeautjes/1001004010936590/

 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten