zaterdag 23 november 2013

Daytox - Kyra de Vreeze (Boek)

 *****
Samenvatting: Daytox (zoals op de achterkaft)

Detoxen wordt vaak geassocieerd met mensen die in een ver en zonnig resort dagenlang vasten. Maar ontgiften kan ook heel goed in je eigen huis! En met de heerlijke recepten en fijne yogaoefeningen uit dit boek gaat het ook nog eens op een heel prettige manier. Het is een ideaal boek voor mensen die willen kennismaken met detox, of voor mensen die al eens eerder een detox hebben gedaan en deze gezonde levensstijl nu willen integreren in hun drukke bestaan.

In 'Daytox' worden zeven dagen beschreven die je achter elkaar of afzon¬derlijk (bijvoorbeeld iedere week een dag) kunt benutten om je leven gezonder, vrolijker en lekkerder te maken. Na een uitgebreide uitleg over detox, reacties van het lichaam en veel instructieve stap-voor-stapfoto's van yogaoefeningen, volgt er een ideale dagindeling met de heerlijkste gezonde recepten en vol vrolijke inspiratie om gezond te leven.


NBD|Biblion recensie

Handleiding voor een ieder die op eenvoudige wijze het lichaam af en toe wil 'detoxen' of ontgiften. In dit boekje staan hiervoor tips. Het eten is gezond en lekker en de programma's worden ondersteund met yogaoefeningen. Professionele yogadocenten en natuurgeneeskundigen kunnen dit boekje als naslagwerk gebruiken. Er wordt een heldere uiteenzetting gegeven over het belang van detoxen en hoe de lezer dit het beste kan aanpakken. Samen met de goed beschreven yogaoefeningen biedt dit boekje een overzicht met een makkelijk te volgen programma, waarin de lezer begint met Pretox, oftewel de voorbereiding op de werkelijke Detox en met informatie over hoe de draad weer op te pakken ná het Detox programma. Er worden voorbeelden gegeven van dag tot dag programmaatjes, vergezeld van mooie, maar soms kleine, foto's en recepten. Informatie over de werking van de organen is opgenomen met aandacht voor de 'psychologie' daarvan. Diverse thema's waar vrouwen in hun dagelijkse leven mee te maken hebben worden behandeld. Al met al een goed geschreven, erg leuk boek om te bestuderen en toe te passen. Achterin een duidelijk register. Kleine, vaak schreefloze, druk in twee kolommen.
L. Stor (NBD|Biblion recensie)

http://www.bruna.nl/boeken/daytox-9789023013792
›  Meer...

Geen opmerkingen :

Een reactie posten