zaterdag 23 november 2013

Kyra's Kitchen - Kyra de Vreeze (Boek)

 *****
Samenvatting: Kyra's Kitchen (zoals op de achterkaft)

Een gemiddeld mens eet 1095 maaltijden per jaar. Elke maaltijd is een kans op gezondheid en geluk. Voeding is een krachtig medicijn. Iedere groente, vrucht, noot, graan en boon heeft een unieke samenstelling en een eigen werking. Wanneer je je deze waardevolle kennis eigen maakt, worden klachten als slapeloosheid, stress, overgewicht, obstipatie en hoofdpijn verleden tijd. Met Kyra's recepten kook je de heerlijkste gerechten, en leer je ook natuurlijke medicijnen als kersen en quinoa in te zetten om tal van klachten te genezen en te voorkomen.

NBD|Biblion recensie

De natuurgeneeskundig therapeut gaat ervan uit dat ieder mens zijn eigen eet/voedingspatroon heeft, maar dat men met behulp van haar tips & suggesties en adviezen een optimale gezondheid kan krijgen. In het eerste deel beschrijft ze hoe ieder mens zijn balans kan vinden en geeft ze haar zes pijlers van gezondheid. Elke pijler wordt uitgelegd waarbij de pijler 'voeding' uitgebreid beschreven wordt. Indien noodzakelijk verwijst ze naar andere hoofdstukken. Dit is echter lastig zoeken, omdat bladzijdenverwijzing of trefwoordenindex ontbreekt. In deel twee worden tien veel voorkomende klachten/problemen op zowel geestelijk (stress) als lichamelijk vlak beschreven, zoals stress, hoofdpijn, griep en verkoudheid, slapeloosheid. Elk probleem wordt uitgelegd met adviezen, handige to-do lijstje en samenvatting, voor verbetering resp. genezing. Gevolgd door vijf recepten, alle voor een persoon voor vijf eetmomenten. Wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt. Bij vijf gerechten is een instructiefilmpje beschikbaar, afspeelbaar via de Layar-app. Het is niet steeds duidelijk welke gerechten getoond worden op de foto's. Bevat slechts receptenregister.
C. Witjens-v.d. Burg (NBD|Biblion recensie)

http://www.bruna.nl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Bruna-B2C-Site/nl_NL/-/EUR/ViewFas-Detail?fh_Params=fh_secondid%3D9789021553627&gclid=COiL6YDYsbgCFche3godWxgAbw
›  Meer...

Geen opmerkingen :

Een reactie posten