donderdag 28 november 2013

De crux

christenen over de kern van hun geloof
De bekende auteurs Cees Dekker (nanowetenschapper) en Reinier Sonneveld (theoloog)hebben gezocht naar de beste schrijvers en kunstenaars van christelijk Nederland en hun gevraagd Wat geloof je nu eigenlijk? En wat is daar zo bijzonder en mooi aan? Kun je dat op een persoonlijke manier verwoorden of verbeelden?
Het resultaat is een luxe, full colour en avontuurlijk boek, waarbij de auteurs zich diep in hun hart laten kijken, en tegelijk iets nieuws en ontroerends over God vertellen.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
'Verwoord/verbeeld de kern van je geloof.' Die vraag legden Dekker en Sonneveld voor aan vijftig denkers en kunstenaars. De bijdragen die daarna binnenkwamen, leverden een schitterend boek op, zowel wat betreft inhoud als vormgeving. Ze zijn alle persoonlijk van aard, want 'God is niet los verkrijgbaar: theologie is biografie (...).' Het werk van de 25 kunstenaars (onder anderen Marius van Dokkum, Rianne Bakker en Peter Wortel) wordt paginagroot afgebeeld, met een korte omschrijving: foto's, pentekeningen, beelden, strips of digitale kunst. Zo leverde Henk Helmantel zijn schilderij 'De kloostergang van Le Thoronet'. De schrijvers (onder anderen Willem Jan Otten, Rikkert Zuiderveld en Arenda Haasnoot) leverden gedichten, interviews, briefwisselingen of verhalen hoe God voorzichtig of eensklaps in hun leven kwam. Guillaume van der Graft (Willem Barnard) stuurde bijvoorbeeld zijn gedicht 'Vragenderwijs'. Tot slot volgt een korte beschrijving van schrijvers en kunstenaars.

(NBD|Biblion recensie, M.C. Brak)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-crux/1001004010625566/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten