zaterdag 23 november 2013

De Verdubbeldame staat voor je klaar! (Overig)

 *****
Verdubbelverzoeken 19 - 25 januari

Al het goede komt in meervoud. Daarom verdubbelt de Verdubbeldame jouw inzet voor een betere wereld. Niet in geld, maar in daden.

Stel, je wilt graag iets goeds doen voor de wereld, maar je vraagt je af wat je in je eentje nou teweeg kunt brengen. Dan is het fijn om te weten dat je de Verdubbeldame kunt inschakelen. De Verdubbeldame treedt dan in jouw voetsporen en doet precies wat jij ook doet. Dat maakt jouw initiatief dubbel zo zinnig.

Hoe dan? Jij belooft om iets te doen dat bijdraagt aan een betere wereld. Dit kan van alles zijn, groot of klein:

een week lang geen wegwerpplastic kopen
een petitie tegen bontcapuchons ondertekenen
een juniorvoetbalteam aanmoedigen in de regen
de hond van de buren uitlaten
je lampen vervangen door led-lampen
een kledingruilfeestje organiseren
et cetera, verzin zelf maar!
of laat je inspireren door deze lijst van wereld verbeterende daden.

De Verdubbeldame verdubbelt die inzet dan, door precies hetzelfde te doen (of indien dat niet mogelijk is: iets vergelijkbaars) en daarover te bloggen. De Verdubbeldame kan soms de goede daad in eigen omgeving uitvoeren, en zal soms naar je toe komen om je letterlijk terzijde te staan. Anderen kunnen zich vervolgens aanmelden om ook die daad te verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt.

Met dit eerste bericht is op 19 januari 2013 de Verdubbeldame officieel tot leven gewekt. Wees de eerste die de Verdubbeldame een verdubbelverzoek doet! Lees eerst 'Hoe werkt het? en laat dan hieronder je reactie achter (klik op de titel van dit blogbericht als je geen reactie formulier ziet onderaan het bericht). Op vrijdag 25 januari laat de Verdubbeldame weten welke van de hier onderstaande verdubbelverzoeken zij gaat uitvoeren. Wie nog niet meteen inspiratie heeft kan ook later een verzoek indienen.

http://verdubbeldame.blogspot.nl/2013/01/de-verdubbeldame-staat-te-popelen.html
 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten