zaterdag 23 november 2013

De verdubbeldame verdubbelt zeven goede daden.

vrijdag 25 januari 2013
Dank jullie wel!

De Verdubbeldame maakte een dubbele salto van vreugde vanwege alle enthousiaste en bemoedigende reacties die de afgelopen week binnenkwamen. Lezers bedachten een aantal hele leuke uitdagingen voor de Verdubbeldame, en daarmee ook voor henzelf. Zeven heel gevarieerde verdubbelverzoeken neemt de Verdubbeldame aan, en ze kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Hier komen ze:

Verdubbeldaad 1: Deelnemen aan de Vegan Challenge
Mirjam doet in februari mee aan de Vegan Challenge: een maand geen of minder vlees en/of zuivel gebruiken. De Verdubbeldame verdubbelt deze actie en heeft zich inmiddels ingeschreven als deelnemer. Heel februari zal zij 100% diervriendelijk eten. Ze was blij verrast om op de landkaart te zien dat er in haar buurt veel andere deelnemers wonen. Verdubbel je mee?
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)

Verdubbeldaad 2: Tijdens een wandeling zwerfafval verzamelen
Kleding Ruilbeurs neemt tijdens zijn of haar eerstvolgende geplande wandeling een plastic tas mee en ruimt onderweg zwerfafval op. De Verdubbeldame verdubbelt deze actie en zal ook gaan wandelen met een plastic tas. Jurjen meldde zich al aan als Vermeerdermeneer. Verdubbel je mee?
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Jurjen)

Verdubbeldaad 3: Een Oegandees gezondheidsproject aan subsidie helpen
Jonna heeft al drie uur op internet gezocht naar potentiële nieuwe donors voor een epilepsieproject in Oeganda. De Verdubbeldame is inmiddels begonnen deze actie te verdubbelen. Weet je iets af van ontwikkelingssamenwerking en subsidieaanvragen, en verdubbel je –na nadere uitleg- mee?
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)

Verdubbeldaad 4: Twee maanden geen kleding kopen
Wilthe koopt de komende maanden geen nieuwe of tweedehands kleding. Ze gaat wel kleding zelf maken. De Verdubbeldame neemt deze uitdaging voor twee maanden aan. De Verdubbeldame koopt gedurende twee maanden geen nieuwe of tweedehands kleding, maar duikt wel de kledingkast in om te kijken welke kleding gerepareerd of vermaakt -en daarna weer gedragen- kan worden. Ook Marieke verdubbelt Wilthe’s actie en koopt twee maanden lang geen kleding. Verdubbel je mee?
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Marieke)

Verdubbeldaad 5: Dierproefvrije toiletzeep promoten
Marlène ga op haar werk en op een paar plaatsen waar zij vaak komt vragen of ze in het vervolg proefdiervrije zeep op de toiletten willen neerzetten. Als hulpje geeft zij hen de lijst van Proefdiervrij. Als ze het met weinig geld moeten doen, tipt zij ze dat de Euroshopper ook proefdiervrij is. De Verdubbeldame verdubbelt deze actie. Verdubbel je mee?
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)

Verdubbeldaad 6: Wasbaar maandverband uitproberen
Sjoukjebespaarder heeft een proefpakketje wasbaar maandverband gekocht en met tevredenheid uitgeprobeerd. Ze vraagt de steun van de Verdubbeldame omdat ze door haar omgeving voor gek wordt verklaard, maar toch graag wil doorzetten. De Verdubbeldame verdubbelt deze actie, en heeft inmiddels een setje maandverbandjes van verschillende merken besteld. Mannen die onpasselijk worden bij het vooruitzicht moeten maar even de andere kant op kijken als de Verdubbeldame hierover gaat bloggen. Verdubbel je mee?
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)

Verdubbeldaad 7: Een kledingruilfeest organiseren
Nina organiseert in maart en in april een kledingruilfeest in haar woonkamer, voor 12-13 dames per keer. De Verdubbeldame verdubbelt één van deze kledingruilfeesten. Zij organiseert in het voorjaar een kledingruilfeest voor dames met een grotere maat, bij haar thuis in Rotterdam. Verdubbel je mee, of wil je komen?
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)

Niet aangenomen verdubbelverzoeken
- Eendagsactivist Suzanne gaf een bij het vuil gevonden kerstboom een nieuw leven in het park. De Verdubbeldame ziet inmiddels geen kerstbomen meer op straat liggen.
- Twentenaar053 hield de afgelopen week de galerij van zijn portiekflat sneeuwvrij. De Verdubbeldame wilde deze actie verdubbelen. Een buurvrouw was haar echter voor, en het lijkt voorlopig gedaan met de sneeuwval.
- Ulrike stelt voor zichzelf twee doelen: een week geen tv te kijken en vroeg naar bed te gaan. Het is te beredeneren waarom deze daden ook goed kunnen zijn voor de mensen om haar heen en voor het milieu, maar omdat dat Ulrike zelf al aangeeft dat dat niet haar hoofdredenen zijn, besloot de Verdubbeldame niet te verdubbelen (de Verdubbeldame heeft trouwens geen tv, maar verbrengt wel veel te veel tijd op internet en gaat doorgaans véél te laat naar bed).
- Kleding Ruilbeurs die op 5 en 6 april een ruilevent organiseert in Heerenveen vroeg de Verdubbeldame ook een kledingruilevent te organiseren. De Verdubbeldame houdt wel van een uitdaging, maar kan in haar eentje niet de actie van een organisatie of groep mensen verdubbelen, alleen van een ander individu. Kleding Ruilbeurs deed daarop een alternatief verdubbelverzoek, dat wel is aangenomen. De Verdubbeldame organiseert op verzoek van Nina wel een bescheiden kledingruilfeest in eigen woonkamer.

Zelf in actie komen?
Laat hieronder weten welke van deze zeven acties jij wilt verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt. Zelf een andere goede daad bedacht? Laat maar horen! Dien je verdubbelverzoek hier in, en dan laat de Verdubbeldame vrijdag weten aan welke verzoeken voldaan gaat worden.

http://verdubbeldame.blogspot.nl/2013/01/de-verdubbeldame-verdubbelt-zeven-goede.html


Geen opmerkingen :

Een reactie posten