donderdag 28 november 2013

De wereld draaiend houden - Pharag Khanna

nieuwe diplomatie voor instabiele tijden
Jong supertalent overziet de wereld

Nieuwe diplomatie voor instabiele tijden

Bill Gates strijdt tegen aids in Afrika. Een vrouw in Saoedi-Arabie koopt een mobiele telefoon. Dankzij Chineze investeringen is de hele weg van Caïro naar Kaapstad geasfalteerd: een goed berijdbare streep door landen die elkaar soms naar het leven staan.Drie voorbeelden die de vraag oproepen of de politiek nog wel bepaalt wat er gebeurt in de wereld. Traditionele machtsverhoudingen verschuiven niet alleen, ze zijn de afgelopen jaren compleet ingestort. Volgens Parag Khanna zijn we inmiddels beland in de nieuwe Middeleeuwen, waarin het idee van een wereldmacht al evenmin bestond. Dat is spannend maar ook levensgevaarlijk: economische- en milieuproblemen komen in hoog tempo op ons af. Geen mens, land of bedrijf kan ze oplossen, en toch moet er wat gebeuren. Parag Khanna legt uit wat: we moeten allemaal diplomaat worden, we moeten allemá¡á¡l verantwoordelijkheid voor de wereld nemen " als we het niet zelf doen, doet niemand het.

Over Parag Khanna:Een fascinerende, kleurrijke en intelligente rondleiding door een nieuwe wereld. FAREED ZAKARIAEen panoramisch overzicht dat met grote autoriteit de dilemmas overziet waarmee onze wereld de komende jaren te maken krijgt. ZBIGNIEW BRZEZINSKI

Parag Khanna (1977) is geboren in India en groeide op in de Verenigde Arabische Emiraten, Amerika en Duitsland. Hij was actief in verschillende denktanks voordat hij adviseur Buitenlandse Zaken werd van Barack Obama. Op zijn dertigste werd hij in Esquire genoemd als een van de 75 meest invloedrijke mensen van de 21ste eeuw.

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-wereld-draaiend-houden/1001004009714135/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten