woensdag 27 november 2013

Eetbare en Giftige Wilde Planten - Bruno P. Kremer (Boek)

*****
Ruim 200 Kruiden, Vruchten En Noten
Eetbaar of niet? Dit boek geeft snel duidelijkheid: alle belangrijke eetbare wilde vruchten en kruiden en hun giftige dubbelgangers worden met duidelijke foto's en beschrijvingen uitgebreid beschreven.

In het eerste deel behandelt Bruno Kremer de kruiden, bessen en noten, in het tweede deel staat ze stil bij de overige wilde planten. Elke soort is gesorteerd op kleur. Dankzij de handige symbolen bij de foto's wordt direct antwoord gegeven op vragen als 'Wanneer is de oogsttijd?', 'Kan de plant gegeten worden?', 'Wanneer is de vrucht rijp?' en nog veel meer.

* Meer dan 200 soorten eetbare en giftige planten, waaronder alle giftige bessen.
* Overzichtelijke indeling naar kleur
* Met bereidingstips, verzamelkalender en gouden regels
* Met kunststof hoes: ideaal voor buitengebruik
Recensie(s)

In de natuur is meer te eten dan je denkt. Dit boekje is een soort kookboek voor planten uit de natuur (vruchten, zaden e.d. en bladeren en stengels van kruidachtige planten). Daarnaast juist bedoeld om riskante (giftige) soorten te herkennen. De inleiding gaat over waar en hoe te gebruiken, uitleg van symbolen en geeft zes basisrecepten. De 164 behandelde soorten (elk met uitstekende kleurenfoto) worden uitgebreid beschreven (helpt nauwelijks om de soort op naam te brengen). Verder iets over toepassing (geregeld met recept) en bijzonderheden over o.a. de vindplaats. Er is aangegeven of een soort eetbaar dan wel giftig is. Nederlandse en Latijnse naam (geen fouten gevonden!) staan vermeld (net als in het wat lastig te gebruiken register). Het woord 'alle' op de achterflap is overdreven, want daarvoor is het boekje te klein. Ook omdat niet alleen Nederlandse soorten behandeld worden. Bij de foto's enkele onjuistheden. De uitleg over de bladrand is fout. De plukkalender geeft 20 van de 164 soorten. De top 10 is overbodig. Enige plantenkennis is belangrijk. Vooral te gebruiken als bladerboek voor de herkenning van soorten.

Drs. Jan Beelen

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/eetbare-amp-giftige-wilde-planten/1001004011501992/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten