donderdag 28 november 2013

Food - Groot ingredientenboek / deel Midprice - Christian Teubner

Het grote ingrediëntenboek

Een prachtig uitgegeven boek dat in heldere taal ingaat op de ingrediënten die u in de diverse internationale keukens tegenkomt. Geïllustreerd met honderden kleurenfoto's biedt dit juweeltje van een naslagwerk u onder andere uitgebreide informatie over bereidingen, herkomst en versheid van ingrediënten. Laat u inspireren tot het creëren van nieuwe gerechten, door deze klassieker onder de kookboeken.

Onmisbaar voor topkoks en huiskoks


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Informatief fotoboek waarin allerlei voedingsmiddelen per groep staan gesorteerd, te beginnen met basisproducten als olie, vetten, zuivel, azijn- en mosterdsoorten, gevolgd door informatie over tuinkruiden, specerijen, granen, vis, groenten, vlees, kaas enz. Het boek is een soort catalogus van verkrijgbare levensmiddelen. Groot formaat, alle opgenomen producten zijn duidelijk in kleur gefotografeerd en beschreven. De informatie is algemeen gehouden, er wordt nauwelijks vergelijkend warenonderzoek gedaan of op kwaliteitsverschillen gewezen tussen opgenomen varieteiten. Geen vermelding van vitamineghaltes en/of voedingswaarden, invloed op cholesterolspiegel enz. Het boek bevat geen recepten. De fotografie is uitstekend, zeer duidelijk en goed van kleur. Met een uitgebreid alfabetisch register (zeer kleine letter) dat toch nog completer had gemogen. Groot formaat boek gedrukt in een schreefloze letter.

(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/food-groot-ingredientenboek-deel-midprice/1001004006539875/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten