maandag 25 november 2013

Geconfijte sinaasappeltaart (Kopie)

*****
Dit recept is afkomstig van het Australische tijdschrift van Donna Hay, de koningin van het design en culinaire trends. De originele versie was gemaakt met bloedsinaasappels, wat het resultaat nog spectaculairder maakte!
Ik heb de taart met oranje sinaasappel gemaakt en in plaats van amandelmeel heb ik walnotenmeel gebruikt.

Benodigdheden:
4 eieren
220g suiker
150g bloem
1 theelepel bakpoeder
150g gesmolten boter
120g amandelmeel
1 theelepel citroenrasp

Suikersiroop om te glaceren:
225g suiker
125ml water
2 sinaasappels, in heel dunnen plakken

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor tot 160 graden.
2. Maak eerst de suikersiroop. Kook in een steelpan de suiker met het water tot de suiker is opgelost. Leg de sinaasappelplakken in de suikersiroop. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen, totdat de sinaasappelplakken heel zacht, maar nog heel zijn. Haal de pan van het vuur, laat de sinaasappelplakken in een zeef uitlekken en vang het vocht op in een kom.
3. Klop de eieren en de suiker in de kom van de keukenmachine in 8 tot 10 minuten tot het mengsel wit en in volume verdriedubbeld is.
4. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het ei – suikermengsel.
Schep voorzichtig met grote slagen door, zodat het mengsel zo luchtig mogelijk.
5. Voeg de gesmolten boter, het amandelmeel en het citroenrasp toe. Roer het mengsel nogmaals door.
6. Vet de bodem en de randen van de bakvorm in en bekleed de vorm eventueel met bakpapier. Dit is niet nodig, als je bakspray gebruikt.
7. Leg de sinaasappelplakken op de bodem zet ze rechtop tegen de rand van de bakvorm. Druk ze stevig aan zodat ze niet omvallen, als je het beslag in de vorm schept.
8. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de taart gaar is door een naald in het midden te steken. Deze moet er schoon uitkomen.
9. Neem de taart uit de oven en laat hem een paar minuten in de vorm afkoelen.
10. Keer de taart op een taartrooster. Besprenkel hem met een beetje suikersiroop voor een mooi glanslaagje.
Laat helemaal afkoelen. Serveer de taart eventueel met het restje suikersiroop.

Eet smakelijk!

http://gabriellaskeuken.blogspot.com/search/label/taart

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen