maandag 25 november 2013

Tea bread (Kopie)

*****
Een heerlijke Engelse cake met in thee gedrenkte rozijnen en krenten.

Ingrediënten:
375ml warme fruit thee
225g krenten
225g rozijnen
1 ei, losgeklopt
1 theelepel vijfkruiden poeder
1 zakje bakpoeder
225g basterdsuiker
450g bloem

Voorbereidingen:
Schenk de warme thee over de krenten en rozijnen. Laat de hele nacht wellen.

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor tot 175 graden.
2. Meng in een grote kom losgeklopte ei, het vijfkruiden poeder, het bakpoeder, de basterdsuiker, de bloem, de krenten en rozijnen en de thee.
3. Schep het beslag in de vorm.
4. Bak de cake ca. 90 minuten.
5. Neem de cake uit de oven en laat 5 minuten in het koel afkoelen.
Verwijder de vorm en laat de cake op een taartrooster verder afkoelen.

http://gabriellaskeuken.blogspot.com/search/label/cake

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen