maandag 25 november 2013

Gegrilde kip spies met gember dipsaus (Kopie)

*****
Ingrediënten
1 potje Wild hibiscus bloemen in siroop 250 gr
1 theelepel fijngehakte of geraspte verse gember
0,5 theelepel sambal
3 lenteuitjes
600 gram kipfilet in 32 kleine stukjes gesneden
plantaardige olie
zout en peper
4 metalen spies of 10 stevige houten spiesjes
(De houten spiesjes in water laten weken voor gebruik)

Bereidingswijze
1. Haal de bloemen uit het potje en laat deze uitlekken.
2. Voor de dipsaus; Meng de gember, sambal met de hibiscus siroop.
3. Maak de lenteui schoon en snij elke lenteui in vieren.
4. Rijg 2 stukjes kip, 1 lentui, 1 hibiscus bloem en herhaal dit. Eindig met 2 stukjes kip. Eventueel kunnen de hibiscus bloemen gehalveerd worden.
5. Bestrijk de spies met olie en voeg naar smaak zout en peper toe.
6. Grill de spies totdat de kip gaar is. Ongeveer 4/5 minuten aan elke kant.
7. Verdeel een beetje dipsaus over de spies en serveer de rest apart.

http://www.wildhibiscus.nl/recepten/129-gegrilde-kip-spies-met-gember-dipsaus

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen