maandag 25 november 2013

Kokoscake met kokossorbet en hibiscussiroop (Kopie)

*****
Ingrediënten
Voor 4 personen:

2 dl zonnebloemolie
4 eieren
200 g lichtbruine suiker
200 g bloem
2 tl bakpoeder
¼ tl zout
1 tl natriumbicarbonaat
200 geraspte verse kokos
1 el gemalen kaneel
2 el donkere rum

Voor de sorbet:
3 limoenen
125 g poedersuiker
5 dl kokosmelk
1 dl batida

Voor garnering:
4 dl hibiscussiroop
limoenschil

Bereidingswijze
Maak eerst de cake: klop de eieren en suiker op tot een dik en bleek mengsel. Voeg al kloppend de zonnebloemolie toe. Zeef de bloem, het bakpoeder, zout en natriumbicarbonaat over de kom en spatel voorzichtig door de eieren. Voeg ook de kokos en rum toe. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van 24 cm. Bak 40 minuten op 180°C.

Maak de sorbet: rasp de schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Doe het sap in een pan met de poedersuiker. Verwarm zacht tot de suiker smelt. Haal van het vuur en zeef. Meng met de kokosmelk en batida. Draai tot ijs en bewaar in de diepvries.

Haal de cake uit de vorm, snij hem in punten en dien op met de kokossorbet en hibiscussiroop. Strooi de limoenschil over de sorbet.

http://www.wildhibiscus.nl/recepten/115-kokoscake

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen