Vanillemascarpone met chocolademousse in een hibiscus siroop (Kopie)
Ingrediënten
Voor de mascarpone:
100 gr mascarpone of ricotta
65gr volle platte kaas 40% vet
vanille uit 1 stokje uitgeschraapt
50 gr bloemsuiker
75gr zeer vette room (40%), licht opgeklopt
kaasdoek
Voor de chocolademousse:
125 gr chocolade
4 lepels fijne suiker
2 eidooiers
4 opgeklopte eiwitten
Voor de chocoladecilinder: 150 gr getempteerde chocolade
Harde plasticfolie in cilindervorm
Voor de siroop:
250 gr hibiscus bloemen in siroop
1 steranijs
citroen
peper/zout
poedergelatine
Voor de garnituur:
Vanille stokje
1 mooie diepgevroren hibiscusbloem
1 steranijs
1 krokant koekje
Bereidingswijze
Voor de chocolademousse: laat de chocolade zacht smelten, mix de dooiers met de suiker tot deze lichtgeel zien. Klop ondertussen de eiwitten op en meng alles tot een mooie massa. Laat afkoelen in de chocoladecilinders gemaakt met een dikke plasticfolie van 7.5 x 13cm die men met gesmolten chocolade snel ronddraait en dan afkoelt.
Mix de hibiscusbloemen in de siroop en zeef. Voeg vervolgens naar smaak de steranijs, citroen en wat peper toe. Warm op, smelt de gelatine erin , giet uit op borden en zet koel weg.
Voor de vanillemascarpone: mix alle ingrediënten behalve de room. Roer de room er zacht onder . Verdeel in kaasdoekjes en hang ze een nachtje in de frigo.
http://www.wildhibiscus.nl/recepten/113-vanillemascarpone
Geen opmerkingen :
Een reactie posten