donderdag 28 november 2013

Gevulde courgettes van Froukje (Boek)

En dit heerlijke voorgerecht heeft Froukje ook eens voor ons gemaakt in Marrakech.

Gevulde Courgette van Froukje: 4 kleine courgettes, 500 gr tomaten, 1 flinke ui gesnipperd, 1 teentje knoflook geperst, flink peterselie, halve tl tomatenpuree, olijfolie, peper, zout, chilipoeder.

De courgetten in de lengte doormidden snijden en uithollen of de courgetten in de lengte in repen snijden.

De tomaten van de schil ontdoen, de zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.

De ui in de olijfolie glazig bakken. De tomatenpuree even meebakken.

De tomatenblokjes en de kruiden erbij en op een laag vuurtje 40 minuten laten sudderen

Op het laatst de fijngesneden peterselie toevoegen.

Het tomatenmengsel in of op de courgette scheppen, garneren met een beetje peterselie en kaas.

p.s. Ik heb vergeten er bij te zetten dat je de courgettes even moet koken ongeveer een minuut of 5

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen