donderdag 28 november 2013

Gizzi's keukenmagie - Gizzi Erskine (Boek)

Gizzi's keuken magie is een ontzettend leuk kookboek met goede tips, lekkere recepten en het ziet er ook nog eens geweldig uit. Zeker een aanrader voor in je boekenkast!

Heb je het idee dat alles wat in de keuken een magie voor je is of heb je gewoon dat beetje extra magie nodig in de keuken om je gerechten helemaal af te krijgen? Lees dan het boek ‘Gizzi’s Keukenmagie’ van het nieuwe Britse kooksensatie Gizzi Erskine. In haar eerste kookboek laat zij zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn en dat je met wat handigheidjes je een lekker en mooi gerecht op tafel kan zetten.

Gizzi’s Keukenmagie begint met de keukenbasics, wat heb je eigenlijk allemaal nodig in de keuken, wat zijn de manieren om groenten te snijden en hoe snij je eigenlijk? Hoe volg je een recept en wat zijn handige basisingrediënten om in huis te hebben. Vervolgens zijn de recepten ingedeeld in de hoofdstukken ‘soepen & salades’, ‘eieren’, ‘pasta & risotto’, ‘groenten’, ‘curry, rijst & specerijen’, ‘vis & schaal- en schelpdieren’, ‘gevogelte’, ‘vlees’, ‘ijs & desserts uit de oven’, ‘taart & koekjes’, ‘brood & korstgebak’ en ‘sauzen, gelei & jam’.

Elk hoofdstuk begint met handige tips & trucs en andere weetjes. De recepten worden vooraf gegaan door een inleiding van Gizzi. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en sommige zijn voorzien van een foto van het eindresultaat of met tips hoe je het ook eens anders kan proberen en handige trucs. De foto’s in het boek zijn gemaakt door David Loftus, hij maakt onder andere ook de foto’s voor de boeken van Jamie Oliver.

Gizzi’s Keukenmagie is een kookboek waarvan je wat kan leren, met verschillende recepten die goed te volgen zijn. Ook de basistechnieken leer je uit de tips en trucs van dit kookboek. Kortom Gizzi’s Keukenmagie is een waardige opvolger van alle Nigella kookboeken, Gizzi is eigenlijk zo’n beetje de jonge Nigella zeg maar.

Gizzi Erskine is in Groot Brittannië bekend als mede-presentator van het Channel 4 programma Cooking Yourself Thin en op dit moment presenteert zij bij ITV ‘Kitchen Classics‘, in dit programma laat zij haar variatie zien op de klassiekers. ‘Nigella move over, here comes Gizzi!’

Lees meer: http://www.brutsellog.eu/2011/03/12/gizzis-keukenmagie-gizzi-erskine/#ixzz1KGPBrgGp

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/gizzi-s-keukenmagie/1001004010967766/index.html

Geen opmerkingen :

Een reactie posten