donderdag 28 november 2013

Hartige taart - Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner

Heel fijn als snelle avondmaaltijd of lunchgerecht en op een feestje: heerlijk gevulde, hartige taarten voor iedere gelegenheid! Hoe bak je verschillende taartbodems? Naast basisrecepten voor verschillende deegsoorten vind je in Hartige taart meer dan genoeg inspiratie en variatie op de bekende klassieke quiches en taarten. De vullingen varieren naargelang het seizoen en je smaak.

In Hartige taart staan recepten voor ieder moment, bijvoorbeeld voor een uienquiche, een taart met tomaatjes en tijm, of een auberginetaart met pasta.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Na eerdere, soortgelijke boekjes zoals 'Tarte Tatin', 'Koken met snoep' en 'Appeltaart'* komen in dit boek de hartige taarten aan bod. 'De dames in de keuken' (http://www.dedamesindekeuken.nl/) geven recepten voor 28 hartige taarten, die stuk voor stuk met de vier simpele taartbodems uit de inleiding te maken zijn. Ook met de meeste vullingen zal zelfs de onhandigste kok geen enkel probleem hebben. De duidelijke aanwijzingen, ongekunstelde smaakcombinaties en het subtiel gebruik van kruiden en andere smaakmakers maken een zekere voorspelbaarheid in de keuze van de recepten meer dan goed. Eenvoudig vormgegeven, klein formaat vierkant boekje, met kleurenfoto's van alle taarten. Voor beginnende koks bruikbaar, ook geschikt als aanvulling op uitgebreidere, en daardoor vaak lastiger te gebruiken boeken. Voorin een inhoudsopgave, geen register.

(NBD|Biblion recensie, Remko Jas)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/hartige-taart/1001004010181114/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten