donderdag 28 november 2013

Het grote boek met experimenten - Paola Cocco

Meer dan 200 spannende experimenten over de geheimen van water, licht, magnetisme, elektriciteit, chemie en lucht.

Ontdek hoe dagelijkse dingen werken met een aantal spectaculaire resultaten!

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie

In dit groot formaat boek zijn meer dan tweehonderd natuurkundige experimentjes beschreven rond de thema's lucht, water, licht, magnetisme, elektriciteit en scheikunde. Onder het kopje 'Wat heb je nodig?' staan bij elk proefje de spullen die worden gebruikt; dit zijn altijd huis-tuin-en-keukenspullen. Behalve 'Wat moet je doen?' (stap voor stap beschrijving) en 'Wat gebeurt er?' is er ook steeds een kopje 'Omdat...' met een verklaring. Duidelijk tekeningen in kleur maken de tekst niet alleen aantrekkelijker, ze verhelderen ook wat je moet doen.
In kaders bij de proefjes en onder het kopje 'wetenswaardigheden' aan het eind van een hoofdstuk wordt extra uitleg gegeven. Hoewel er een (verklarende) termenlijst is, is de ondertitel 'Natuurkundige encyclopedie' niet gerechtvaardigd: het is geen opzoekboek, maar een doeboek. In vergelijking met andere, soortgelijke titels bevat deze uitgave veel originele vondsten. Een aanrader voor nieuwsgierige kinderen vanaf ca. 12 jaar, ouders en leraren.

(NBD|Biblion recensie, Dr. H.J.M. van Bemmel)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/het-grote-boek-met-experimenten/1001004005074388/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten